Gemeente Enkhuizen

Seniorendag in Recreatiebad Enkhuizerzand

Op vrijdag 27 november 2009 wordt er in Recreatiebad Enkhuizerzand een open dag gehouden voor de senioren van Enkhuizen i.s.m. de Werkgroep Ouderen van Enkhuizen Actief. Er bestaat dan de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende aquasporten speciaal voor ouderen en voor (ex)hartpatiënten.
De dag begint om 09.30 uur met de binnenkomst van de deelnemers en uitleg over het programma. Als eerste staat er een les Aquasport voor Senioren op de rol. Deze les wordt gegeven in het diepe gedeelte van het wedstrijdbad en duurt, net als de overige lessen een half uur. Daarna staat er een les Hart in Beweging op het programma, speciaal voor (ex)hartpatiënten. Ook deze les wordt gegeven in het wedstrijdbad (zowel diepe als ondiepe gedeelte).Vervolgens kan men deelnemen aan een les Meer Bewegen voor Ouderen die gegeven wordt in het heerlijk warme water van het recreatiebad met een waterdiepte van 130 cm. Als laatste staat er een introductieles van het vrij nieuwe concept Aquafit4you op het programma. Als enige zwembad in Noord-Holland heeft Recreatiebad Enkhuizerzand de beschikking over fitnesstoestellen die aan de rand van en in het bassin staan opgesteld. Hiermee kunnen veelal dezelfde spiergroepen getraind worden als in de sportschool, alleen voelt het veel gemakkelijker aan vanwege de opwaartse kracht en masserende werking van het lekker warme water. Iedereen kan op zijn eigen niveau aan al deze lessen deelnemen. Voor mensen die de zwemkunst niet machtig zijn, zijn er ook volop mogelijkheden. Tussen de lessen door is er natuurlijk ook tijd voor het sociale contact en de inwendige mens met een kopje koffie of thee met iets lekkers. De kosten voor de deelnemers bedragen 2,50.

Inschrijven of meer informatie
Voor inschrijving van deze Seniorendag kunt u terecht bij de receptie van Recreatiebad Enkhuizerzand, Kooizandweg 12, 1601 LK in Enkhuizen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u terecht bij Marijke Verbeek (hoofd zwemzaken), via tel.: (0228) 32 31 73.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl