Onderzoek: Robein best gewaardeerde levensverzekeraar

27/11/2009 09:25

Independer.nl

Robein is dit jaar, net als in 2008, de best gewaardeerde levensverzekeraar. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek van vergelijkingssite Independer.nl. De top 5 best gewaardeerde levensverzekeraars bestaat verder uit Loyalis (8,1), OHRA (7,7), DBV verzekeringen (7,6) en SNS Bank (7,4).

Net als vorig jaar scoren 'direct writers' het best. Zij communiceren rechtstreeks met hun klanten. De top 3 in dit onderzoek behoort tot dit type verzekeraars. Onder de grote banken scoort SNS het best, terwijl ABN Amro en ING een waardering van 6,7 krijgen. De Rabobank zit daar tussenin met een gemiddelde van 7,3.

Opvallend is de gedaalde waardering van de bekende levensverzekeraars Reaal en Legal & General. De score van Reaal daalde dit jaar met 0,5 naar 6,9. Legal & General kreeg 0,3 punt minder dan vorig jaar en heeft nu een waardering van 6,8. De laagst gewaardeerde levensverzekeraar is, net zoals vorig jaar, Allianz.

Bezoekers op Independer.nl die een vergelijking van levensverzekeringen (koopsommen en direct ingaande lijfrentes) maken, wordt gevraagd om hun huidige levensverzekeraar te beoordelen op de volgende aspecten:


- Klaarstaan voor de klant


- Beloften nakomen


- Duidelijkheid van de geboden informatie

In de periode 26 oktober 2008 t/m 25 oktober 2009 hebben ruim 6.500 bezoekers aan dit onderzoek meegewerkt.

Consumenten waarbij het lijfrentekapitaal binnenkort vrijkomt doen er verstandig aan de uitkeringen te vergelijken. Uit eerder onderzoek bleek al dat verzekeraars proberen hun bestaande klanten te behouden door een extra scherpe aanbieding te doen, maar deze offertes zijn zelden hoger dan die van de hoogste aanbieders. Het vergelijken van direct ingaande lijfrentes kan duizenden euro's extra kapitaal opleveren.

Bekijk alle uitkomsten van het onderzoek via onderstaande link:

http://weblog.independer.nl/onderzoek/onderzoeksresultaten-icm-koopsommen-en-lijfrentes-2009/





http://www.independer.nl