Gemeente Hilversum

Sinterklaas en zijn Pietenband bij de heropening van de Markt.

publicatiedatum: dinsdag 24 november 2009

Fluitje van een cent?
Men zou zeggen dat het herindelen van de markt gewoon geregeld kan worden door de kramen anders op het marktterrein neer te zetten. In werkelijkheid komt er toch wel wat meer bij kijken om dit te realiseren.
Hieronder leest u hoe de `nieuwe' warenmarkt van Hilversum tot stand is gekomen.

Begin van dit jaar hebben de leden van de marktcommissie samen met wethouder, Jan Rensen, afgesproken om te proberen een nieuwe indeling van de markt te realiseren vóór 2010.

Uitwerking concept
Hierop is het Marktbeheer gestart met de uitwerking van concept tekeningen van een nieuwe indeling. Deze tekeningen zijn daarna, in samenspraak met de marktcommissie, de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel en Het hoofd Bedrijfschap Detailhandel, verder uitgewerkt door het ingenieursbureau. Vervolgens is er een peiling gehouden onder de bezoekers en de kooplieden van de markt. Hierin konden zij hun mening uitspreken over de plannen. Een ruime meerderheid koos voor de nieuwe markt indeling.

Uitgifte standplaatsen
Tegelijkertijd moest de uitgifte van de standplaatsen onder de standplaatshouders worden voorbereid, deze vond in twee avonden plaats. Toen dit alles was afgerond kon aan de hand van de tekeningen met de kramenbouwer de daadwerkelijke nieuwe opstelling worden neergezet. Op zaterdag 14 en woensdag 18 november is de markt gestart in de nieuwe indeling. De eerste reacties van kooplieden en bezoekers van de markt zijn positief.

Heropening
Om de nieuwe indeling een feestelijk tintje te geven zal op zaterdag 28 november 2009 de markt om 12 uur heropend worden door Jan Rensen. Sinterklaas en zijn Pieten zullen, met een heuse Pietenband de dag muzikaal opluisteren, van 11 uur tot half drie. Zij zullen vele leuke attenties en lekker strooigoed uitdelen. Het beloofd dus een leuke dag te worden en iedereen is van harte welkom, zoals overigens ook op elke marktdag.