Gemeente Krimpen aan den IJssel


Bekendmaking

Nog tot en met 13 januari 2010 is de tentoonstelling van Dirk van Schie te zien in het ontmoetingscentrum De Tuyter. Dirk van Schie omschrijft zijn eigen werk aldus:
"Mijn werk is abstract, expressionistisch. Olieverf op doek gebracht met een paletmes; soms meerdere lagen over elkaar, waarbij de onderliggende lagen functioneel zijn door de toegepaste graffito-techniek die de kleuren, meestal in de vorm van lijnen, weer tevoorschijn brengt.

De beweegredenen en keuzes voor vorm en kleur hebben een verschillende oorsprong; soms gebaseerd op landschappen, maar meestal intuïtief bepaald zonder associaties of verwijzingen vooraf. Mijn werk heeft verder geen expliciete betekenis; heeft dit ook niet tot doel. Het is eigenlijk uitsluitend wat het is, esthetisch met geen andere bedoeling dan het opwekken van emoties.

Er wordt schilderend gezocht naar een zekere orde; een spannend evenwicht in vorm en kleur.
Iedere tussenfase op het schilderij vraagt om een moeilijk voorspelbaar, maar op dat moment vanzelfsprekend antwoord, een andere vorm, een andere kleur. Totdat een nieuw evenwicht ontstaat, dat spannend, rustig of boeiend kan zijn, maar voor mij in ieder geval een moeilijk te omschrijven gevoel van schoonheid oplevert."

Meer informatie
Voor meer informatie over deze tentoonstelling kunt u terecht bij Casimir Hannon, afdeling Samenleving van de gemeente Krimpen aan den IJssel, tel: (0180) 540715 of per e-mail:
casimirhannon@krimpenaandenijssel.nl