Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

VROM-site verkozen tot beste van de overheid

27-11-2009

In de Website van het Jaar-verkiezing is de site van VROM verkozen tot de beste site van het jaar in de categorie overheid 2009. Deze verkiezing is een initiatief van het tijdschrift Emerce en online onderzoeksbureau MetrixLab.

Afdelingshoofd VROM-Media Mirna Hovius reageerde vrijdagmorgen enthousiast op de uitslag van de verkiezing: `Ik ben heel trots op deze prijs. De overheid heeft enorm veel websites en daaruit is VROM door het publiek gekozen tot de beste. We hebben het laatste jaar veel vernieuwingen doorgevoerd. Het is leuk om te zien dat het publiek onze inspanningen waardeert.'

Categorieën

Naast de beste site was er ook een verkiezing van de populairste overheidssite. Daar viel www.vananaarbeter.nl het beste in de smaak. Er waren veel verschillende categorieën, zoals onder andere Auto en Vervoer, Entertainment, Nieuws en informatie Onderwijs, Sport, Vrije tijd, Goede doelen en Dating.

Favoriet

Dit jaar bracht het Nederlands publiek ruim 1,3 miljoen stemmen uit op www.websitevanhetjaar.nl. Het publiek beoordeelde dit jaar uit 21 categorieën haar favoriet op inhoud, navigatie en ontwerp en konden aangeven in welke mate zij de site zou aanbevelen aan anderen. De site Tweakers.net is door het Nederlandse publiek verkozen tot Website van het Jaar 2009.

Publieksprijs

De 'Website van het Jaar' is de publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de eigenaar van de beste website in Nederland. Deze titel werd in 2005 gewonnen door www.postbank.nl, in 2006 door www.zylom.nl, in 2007 door www.google.nl en in 2008 door www.hyves.nl.