Gemeente Heusden

Pittige Pubers komt met workshops âJeugdgroepenâ

Zit uw kind bij een hanggroep?

Denkt u of weet u dat uw kind deel uitmaakt van een `hanggroep' en maakt u zich hier zorgen over? Op initiatief van de gemeente Heusden organiseren Juvans, Halt en Stichting Sphinx in het kader van het project Pittige Pubers twee workshops `jeugdgroepen'. Deze workshops worden gehouden op donderdag 3 en woensdag 9 december. In deze workshops krijgt u als ouder tips en adviezen om zicht te krijgen op de groepen waarin uw kind zich beweegt en welke rol hij/zij daarin vervult. U krijgt handvatten hoe u de positie van uw kind in een dergelijke groep bespreekbaar kunt maken.

Niets is zo onzeker als ouder te zijn van een puber bij wie het op en neer gaan van emoties, gedrag en ontwikkeling een rol spelen. Grenzen worden voortdurend opgezocht en in meer of mindere mate overschreden. Het is de kunst je kind los te laten en mee te groeien in de rol van verzorger naar begeleider. Aan deze veranderende rol moet je wennen en dat is niet altijd makkelijk. Dit geldt voor veel ouders. Herkenning en begrip voor elkaar zijn begrippen die naar voren zijn gekomen in de afgelopen zomer gehouden workshops `Opvoedvaardigheden' bij Pittige Pubers. Na elke workshopavond gingen ouders met meer zelfvertrouwen naar huis.

De eerste workshop `Jeugdgroepen' wordt gehouden op donderdag 3 december om 19.30 uur in het gebouw van Juvans aan de Grotestraat 63a te Drunen. De tweede bijeenkomst is op woensdag 9 december zelfde tijd, zelfde plaats.
Heeft u belangstelling voor deze gratis workshops dan kunt u zich opgeven bij Dagmar Staal van Stichting Sphinx via d.staal@stichting-sphinx.nl of via (073) 511 83 50 of (06) 57 31 54 11

Voor overige informatie over het project Pittige Pubers kunt u contact opnemen met Juvans, mevrouw Van Mierlo, telefoonnummer (073) 644 42 44,
Geplaatst op: 27 november 2009