Gemeente Hulst


Persbericht - 26.11.2009

Nieuwbouw gemeentelijke werkplaats & brandweerkazerne

De stadsschuur aan de Absdaalseweg te Hulst omvat enerzijds de gemeentelijke werkplaats en anderzijds de brandweerkazerne. Het gebouw voldoet echter al geruime tijd niet aan alle wettelijke eisen. Ook de bruikbaarheid en de onderhoudstoestand maken nieuwbouw onomkeerbaar. De beoogde locatie voor de nieuwe gemeentelijke werkplaats en brandweerkazerne is het perceel gelegen tussen de Grote Kreekweg, de Beneluxweg en Paganinistraat.

Het ontwerp van de nieuwbouw wijkt niet af van hetgeen in het voorjaar 2009 werd gepresenteerd. Voor de realisatie van de nieuwbouw is een totaalbedrag van 7,4 miljoen euro geraamd. Dit bedrag omvat de architectkosten, de projectkosten, bouwkosten, kosten voor de inrichting van het terrein en de kosten voor het inrichten van de zone tussen het terrein en de componistenwijk.
De kosten worden onder andere gedekt vanuit de opbrengst van de ontwikkeling/verkoop van de huidige locatie, de verkoop van enkele andere gemeentelijke terreinen en vanuit het woningbouwplan Wittebrug.

Mede omwille van wettelijke regelgeving wordt de huidige locatie niet langer geschikt bevonden.
Bij de zoektocht naar een alternatieve locatie speelden de aanrijtijden van de brandweer een belangrijke rol. Om te kunnen voldoen aan de daarvoor geldende normen, moest de nieuwbouwlocatie in een bepaalde omgeving worden gezocht.

Alvorens de nieuwbouw op de beoogde locatie aan de Grote Kreekweg Beneluxweg kan worden gerealiseerd, moet het bestemmingsplan ter plaatse worden herzien. Voor de betreffende locatie is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Doelstelling is om dit voor te leggen aan de raadscommissie Ruimte in januari 2010. Het streven is de besluitvorming hieromtrent medio 2010 rond te hebben. Vervolgens kunnen de voorbereidingen voor de bouw worden gestart. Als alles gaat zoals gepland, kan in 2011 worden gestart met de bouw. De bouwtijd wordt geraamd op circa 1 jaar.
Na ingebruikname van de nieuwe gemeentelijke werkplaats & brandweerkazerne krijgt de huidige locatie aan de Absdaalseweg een nieuwe bestemming.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl