Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht, 27-11-2009

Bedreiging

SOEST De politie heeft donderdagavond een 37-jarige inwoner van Soest aangehouden omdat hij in een horecagelegenheid op de Koninginnelaan iemand bedreigd zou hebben met een mes.

Rond 21.40 uur kreeg de politie de melding dat de verdachte een 38-jarige inwoner van Soest met een mes bedreigde. De politie die met meerdere surveillance-eenheden ter plaatse ging hield de Soester kort daarna aan. Uit het onderzoek bleek dat beiden een conflict om geld hadden waarna de verdachte door het lint ging. Over de aanwezigheid van een mes liepen de lezingen echter uiteen en kon ook het verhoor van meerdere getuigen geen duidelijkheid verschaffen. Omdat bij de verdachte ook geen mes werd aangetroffen werd hij, na het verhoor, naar huis gestuurd.

Onder invloed

EEMBRUGGE De politie hield donderdagavond een 62-jarige inwoner van Baarn aan omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed op de Eemweg.

Surveillerende agenten controleerden de Baarnaar omdat zijn rijgedrag daarvoor aanleiding gaf. Bij controle bleek dat de man 740 ug/l alcohol in zijn adem had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek overval

(zie persberichten Eemland noord, d.d. 15/11/09 Twee overvalverdachten aangehouden)

SOEST De recherche heeft twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de gewelddadige beroving van een man op de Kostverlorenweg op zondag 15 november.

Op die dag, omstreeks 13.55 uur, stond het slachtoffer met zijn auto op de Kostverlorenweg. Plotseling werd hij klemgereden door een andere auto en stapten meerdere verdachten uit. Een autoruit werd vernield en de verdachten eisten geld. Nadat het slachtoffer aan de verdachten buit had afgestaan, vluchtten de verdachten weg. Gewaarschuwde agenten zagen de auto van de verdachten rijden op de Ossendamweg. Een achtervolging over de Molenweg en de Engh volgde. De politie reed de vluchtauto klem; de verdachten stapten uit en zetten het op een rennen. Er werd door een agent een waarschuwingsschot afgevuurd.

De verdachten die nu zijn aangehouden betreffen een 27-jarige inwoner van Soest en een 24-jarige inwoonster van Hilversum. Het gaat hier overigens niet om de verdachten die kans zagen te vluchten tijdens de aanhouding maar om personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval. De reeds eerder aangehouden verdachten, de twee 20-jarige Soesters, bevinden zich nog in voorlopige hechtenis.

De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.