Benoeming Raad van commissarissen voor Hypodomus

27/11/2009 10:34

Hypodomus

Hypodomus B.V. benoemt per 1 december aanstaande een Raad van Commissarissen. Tot president-commissaris wordt benoemd de heer Timo Smit, oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en tot voor kort voorzitter van ICREA (International Consortium of Real Estate Associations), het wereldwijde verband van makelaars-verenigingen. De twee andere commissarissen zijn Frank van Loon, oud directeur belangenbehartiging bij Vereniging Eigen Huis en Gilbert Pluym CFO van Delta Lloyd Bank. Deze nieuwe Raad van Commissarissen past in de verdergaande professionalisering van de organisatie en is belangrijk met het oog op de groeiambities van Hypodomus.

De commissarissen beschikken allen over ruime bestuurlijke ervaring. Door de benoeming wordt veel expertise toegevoegd op het gebied van wonen, consumentenbelangen, makelaardij, financiering en fusies & overnames.

'Dit is voor mij een bijzonder moment", aldus Timo Smit. "Ik ben ooit zeer succesvol makelaar geweest in het Gooi en de vestiging van destijds draait nu onder het Hypodomus merk. Ik ben zeer verheugd om met mijn ervaren medebestuurders Frank van Loon en Gilbert Pluym vorm te gaan geven aan de nieuwe Raad van Commissarissen. Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren gewerkt aan de professionalisering van de makelaardij. Frank brengt veel expertise mee rond het consumentenbelang wat hoog in het vaandel staat bij Hypodomus en Gilbert heeft de gewenste financiële ervaring. De verdergaande professionalisering en groeiambities van Hypodomus zijn in goede handen van onze directie. Zij zullen met de unieke Hypodomus formule nog verder uitbreiden in Nederland. Ik heb alle vertrouwen dat zij dit, samen met onze 160 medewerkers, gaan waarmaken."

Hypodomus

Op dit moment heeft Hypodomus 30 winkels waarvan 26 filialen en 4 franchise-vestigingen met ruim 160 medewerkers. Hypodomus heeft in 2009 Meeus woningmakelaardij en in Amsterdam de activiteiten van marktleider Boer Hartig Hooft overgenomen. Tegen de trend in werden, in minder dan twee jaar, 30 vestigingen geopend. De twee-in-één formule slaat goed aan. Iedereen kan bij Hypodomus terecht voor moderne makelaarsdiensten én slimme hypotheekoplossingen.

Hypodomus is een concept waar binnen één winkel, tegen scherpe tarieven, alle diensten worden geleverd die nodig zijn om een woning te kopen, te verkopen of te financieren. De NVM-makelaars en Erkende hypotheekadviseurs van Hypodomus bieden naast een compleet verkooppakket ook woonadvies met woongerelateerde schadeproducten en bancaire diensten. De deels vaste prijzen en het overzichtelijke keuzepakket maken het voor de klant gemakkelijker keuzes te maken. Door een innovatieve werkwijze verloopt de aan- en verkoop van het huis soepeler en is de voortgang altijd volledig duidelijk voor de klant. Inmiddels behoort Hypodomus tot de grootste makelaarsorganisaties van Nederland.





http://www.hypodomus.nl