Rechtbank 's-Hertogenbosch


Prijswinnaar speurtocht Open Dag bekend

âs-Hertogenbosch, 27 november 2009 - Tijdens de Open Dag van de Rechtspraak op 7 november jl. konden kinderen in het Paleis van Justitie âs-Hertogenbosch onder meer meedoen aan de Rechtspraakspeurtocht. De winnaar is inmiddels bekend.

Maar liefst meer dan 4900 belangstellenden bezochten de Open Dag van de Rechtspraak in âs-Hertogenbosch. Onder de bezoekers waren veel kinderen en zij konden onder meer een kijkje nemen in een boevenbus, een foto in toga laten maken en met een metaaldetector speuren. Ook was er voor hen een Rechtspraakspeurtocht uitgestippeld. Na het afleggen van de eed of belofte volgden meer dan honderd kinderen de route langs enkele zittingszalen, de drie verdiepingen in het Paleis van Justitie, het plein en het cellencomplex. Onderweg moesten ze allerlei vragen beantwoorden en opdrachten vervullen, zoals het laten afnemen van hun vingerafdrukken, plaatsnemen in een observatiecel, invullen wie welke plaats heeft in een zittingszaal en het zelf maken van een beloningsaffiche.

Van alle ingeleverde vragenlijsten en opdrachten bleken er 43 goed en volledig. Uit deze namen is de winnaar getrokken: Xavier uit âs-Hertogenbosch heeft voor zijn klasgenoten van basisschool De Borch uit Rosmalen een VIP-bezoek aan de rechtbank gewonnen.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 27 november 2009 Naar boven