XS4ALL IPv6 Awards uitgereikt

27-11-2009


Op 26 november zijn de IPv6 Awards uitgereikt aan zeven bedrijven, instellingen en particulieren die IPv6 succesvol hebben geïmplementeerd. De winnaars ontvingen een persoonlijke felicitatie van staatssecretaris Frank Heemskerk. De IPv6 Awards zijn in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor de noodzakelijke overstap van IPv4 naar IPv6. De prijzen lopen uiteen van geldbedragen tot 15.000 euro, een week lang consultancy en een laptop met een jaar lang mobiel internet. Ze zijn ter beschikking gesteld door XS4ALL, SIDN, SURFnet, Stratix, Stichting NL net en KPN.

Alle computers en andere apparaten op internet hebben een IP-adres. Door de groeiende vraag naar IP-adressen raken de huidige adresreeksen (IPv4) op en is de overstap naar het nieuwe adressysteem IPv6 noodzakelijk. De jury is blij met alle aandacht die ontstaan is voor IPv6: "We kunnen constateren dat de implementatie van IPv6 op gang komt en de prioriteit van IPv6 in Nederland is gestegen" aldus Erik Huizer, voorzitter van de Nederlandse IPv6 Task Force. De uitreiking van de IPv6 Awards vond plaats tijdens het Jaarcongres ECP-EPN.

De winnaars zijn:
Categorie : Winnaars
Bedrijfsleven : Watchmouse
Overheid & Not-for-profit : Nederlandse Publieke Omroep (NPO) Onderwijs : Hogeschool Utrecht en Universiteit van Amsterdam Publicatie : Arnout Veenman
Particulieren : Jasper Wonnink
Internet Service Providers : BIT