Achmea Groep



Achmea op twee na beste werkgever van Nederland

27 november 2009

Zeist, 27 november 2009 - Achmea komt als nummer 3 uit de bus bij het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek 2009. Door een combinatie van uitstekende arbeidsvoorwaarden, zeer betrokken werknemers en een innovatief personeelsbeleid lukte het de verzekeraar om op te rukken van de vierde positie naar de top-drie van het klassement. Volgens het juryrapport kenmerkt de top-drie zich door "veel regelingen voor `het nieuwe werken', die rekening houden met een leven naast het werk."

De eerste twee plaatsen in de overall-ranglijst worden ingenomen door Rabobank en de Rijksdienst voor het Wegverkeer. In de categorie `Profit' bezet Achmea de tweede plaats (na Rabobank). In de categorie `Verzekeraars' bekleedt Achmea de toppositie.

"Een plek in de top van beste werkgevers van Nederland is belangrijk voor onze positie en uitstraling op de arbeidsmarkt. Die plek krijg je natuurlijk niet zo maar. We werken er al enkele jaren aan om een toonaangevende en vooruitstrevende werkgever in Nederland te zijn. Dit fraaie resultaat bewijst dat we daarin geslaagd zijn, en daar zijn we trots op", zegt HR-directeur Hans van den Brink van Achmea.