Waterschap Groot Salland

Waterbeheerplan vastgesteld

Laatste wijziging: 27 november 2009

In het waterbeheerplan 2010 - 2015 geeft het waterschap het programma van maatregelen en voorzieningen weer die in de planperiode nodig zijn voor een goed waterbeheer.

De belangrijkste punten van aandacht in het plan zijn het waarborgen van de (water)veiligheid, het beheer van waterlopen zoals weteringen, kanalen, sloten, meren en vennen en ontwikkeling afvalwaterketen. Ook zijn de maatregelen opgenomen die voortvloeien uit landelijke en Europese regelgeving. Een uitvoeringsprogramma maakt onderdeel uit van het waterbeheerplan.

Samenwerking

Waterbeheer is al lang geen zaak meer van elke organisatie voor zich. Het waterschap geeft de plannen dan ook verder vorm in dialoog en samenwerking met alle betrokken partijen. Hieronder vallen zeker ook voor de waterschappen Reest en Wieden, Regge en Dinkel, Rijn en IJssel en Velt en Vecht, die naast Groot Salland deel uitmaken van het stroomgebied Rijn-Oost. Om aan wettelijke eisen te kunnen voldoen was er in de afgelopen jaren al sprake van een intensieve samenwerking. Ook dit waterbeheerplan is een resultaat van deze samenwerking.

Procedure

Het ontwerp-waterbeheerplan heeft voor iedereen ter inzage gelegen. Daarop zijn 33 zienswijzen binnengekomen welke zijn opgenomen in de reactienota. In het waterbeheerplan zijn de aanpassingen verwerkt. Het plan dient nog te worden goedgekeurd door gedeputeerde staten van de provincie Overijssel.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl