Provincie Overijssel

Bedrijventerrein Eekte opknappen en meer recreatie in stadsrand

Oldenzaal en provincie Overijssel zetten Essent-gelden in

De provincie Overijssel en de gemeente Oldenzaal gaan vanaf 2010 de bereikbaarheid van bedrijventerrein Eekte-Hazewinkel verbeteren. De geplande aanpak van de wegenstructuur op het terrein en de verbetering van de bereikbaarheid via de Eektestraat, moeten het ruim 40 jaar oude industrieterrein weer aantrekkelijk maken voor nieuwe bedrijven. Samen met de ondernemers van het bedrijventerrein worden de plannen voor een vitaal en economisch leefbaar terrein verder uitgewerkt. De kosten voor het verbeteren van de bereikbaarheid, in totaal 2,55 miljoen euro, betalen de provincie en de gemeente uit de verkoop van hun Essent-aandelen.

Naast het opknappen van het bedrijventerrein Eekte investeren de provincie en de gemeente ook één miljoen euro in de ontwikkeling van de stadsrand ten westen van Oldenzaal. De Schipleidelaan wordt verbeterd om zijn functie als belangrijke ontsluitingsweg te behouden. De voetgangers krijgen ruim baan door de aanleg van meer wandelpaden. Op deze wijze wordt het gebied nog aantrekkelijker voor bewoners van Oldenzaal en bezoekers van recreatiepark Het Hulsbeek. Alle investeringsplannen worden voorgelegd aan de gemeenteraad en Provinciale Staten.

Commissaris van de Koningin Geert Jansen: "De provincie Overijssel maakt met alle gemeenten in de provincie dergelijke afspraken. Wij hanteren de Overijsselse Methode. Dat wil zeggen dat wij samen met gemeenten projecten selecteren die bijdragen aan het een goed woon-, werk- en leefklimaat. De investeringen worden gezamenlijk gedaan en daardoor kunnen we zaken beter en versneld uitvoeren. Met de resultaten kunnen onze inwoners hun voordeel doen."

Overijssel investeert extra

De provincie Overijssel investeert in de komende twee jaar extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. De Overijsselse gemeenten hebben hun Essent-aandelen verkocht, met een gezamenlijke waarde van 150 miljoen euro. De provincie en de gemeenten maken nu afspraken over hoe dit geld duurzaam wordt geïnvesteerd in de Overijsselse samenleving. Het gaat dan om projecten die provincie en gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren. Een belangrijke voorwaarde is dat de schop direct in de grond moet kunnen.