LionelGallery haalt museaal topstuk Karel Appel terug naar Nederland

27/11/2009 11:08

Gallery L.L.

Amsterdam, 23 november 2009 - De Amsterdamse kunsthandelaar Lionel Logchies heeft een fameus schilderij van Karel Appel teruggehaald naar Nederland. Het olieverfdoek Femme et Enfant uit 1953 heeft vijftig jaar lang deel uitgemaakt van de beroemde collectie van het echtpaar Meyers uit New York. Tijdens de jaarlijkse topveiling van Sothebys in New York wist Logchies het voor een recordbedrag te bemachtigen voor de Cobra-collectie van een kunstverzamelaar.

Lionel Logchies: 'Wij zijn trots dat wij deel uit mogen maken van deze belangrijke gebeurtenis. Met de terugkomst van het kunstwerk is een waardevol onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed veilig gesteld.'

Slechts één keer was het schilderij te bewonderen op eigen bodem, tijdens een tentoonstelling in het Amsterdams Stedelijk Museum in 1955. Vanaf 3 t/m 12 december wordt Femme et Enfant eenmalig tentoongesteld in LionelGallery in Laren. Naast het werk van Appel worden tevens andere originele COBRA-stukken getoond en te koop aangeboden.

Tijdens de veiling van Sothebys ging niet alleen de Appel voor een recordbedrag weg, ook Warhol wist een record te vestigen met een geldsom van 39 miljoen Euro.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.lionelgallery.com