Buma/Stemra

Persbericht: Buma/Stemra sluit overeenkomst met Nokia Comes With Music 27-11-2009
25 november 2009 / Hoofddorp - Nokia en Buma/Stemra, de Nederlandse auteursrechtenorganisatie voor componisten, tekstdichters en muziekuitgevers, hebben een pan-europese licentie voor de nieuwe muziekdienst `Nokia Comes With Music' gesloten die het repertoire van de aangeslotenen van Buma/Stemra beschikbaar stelt voor de mobiele muziekdienst Comes With Music.
Comes with Music is een baanbrekende dienst die consumenten een nieuwe manier biedt om van muziek te genieten en te ontdekken. Klanten die een Comes With Music-toestel aanschaffen, krijgen de beschikking over een uitgebreide catalogus met muziek van internationale en nationale artiesten en krijgen onbeperkte toegang tot miljoenen tracks waarvan zij 12 tot 18 maanden kunnen genieten. Aan het einde van deze periode kunnen zij de muziek van deze revolutionaire digitale ervaring behouden.

Het muziekauteursrecht voor dit gebruik is tussen Buma/Stemra en Nokia geregeld. "We zijn verheugd over deze overeenkomst met Nokia. Het stelt ons in staat onze componisten en tekstdichters een redelijke vergoeding te kunnen garanderen voor het gebruik van hun muziek via de Nokia Comes With Music service, ongeacht in welk EU-land zij verblijven", zegt Cees Vervoord, directievoorzitter van Buma / Stemra.

Over Buma/Stemra

Buma/Stemra behartigt in Nederland de belangen van binnen- en buitenlandse muziekauteurs en uitgevers. De kerntaak van Buma/Stemra bestaat uit de exploitatie (incasseren en uitkeren van vergoedingen) en het management van muziekauteursrechten voor bij haar aangesloten componisten, tekstdichters en muziekuitgeverijen. Buma/Stemra voert haar diensten op een zakelijke en efficiënte wijze uit via belangenbehartiging en dienstverlening met de hoogste kwaliteit tegen de laagst mogelijke kosten. Buma/Stemra beschermt het muziekauteursrecht en ondersteunt het cultureel (nationaal) muziekproduct. Meer informatie: www.bumastemra.nl

Over Nokia

Nokia is een pionier in mobiele telecommunicatie en een wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar van mobiele apparaten. Vandaag de dag verbinden we mensen op nieuwe en andere manieren. Hiervoor vermengen we geavanceerde mobiele technologie met gepersonaliseerde diensten waardoor mensen in contact blijven met wat voor hen belangrijk is. We bieden ook allesomvattende digitale kaartinformatie via NAVTEQ en apparaten, oplossingen en diensten voor communicatienetwerken via Nokia Siemens Networks


Noot voor de redactie (