Deltion College


nieuws

26-11-08

Deltion organiseert Lego League

Het Deltion College en Hogeschool Windesheim organiseren voor de eerste keer de regiofinale van The First Lego League. Dit evenement is op 27 november a.s. van 13.30 tot 16.00 uur in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Aan dit evenement doen vijf gecombineerde teams mee uit het basis- en voortgezet onderwijs. In wedstrijdverband laten zij robotvoertuigen opdrachten uitvoeren. Het winnende team van de regiofinale zal worden afgevaardigd naar de Beneluxfinale.

De First Lego League

De First Lego League is een wereldwijd initiatief, met als overkoepelend doel kinderen enthousiast te maken voor de technische sector. In verschillende landen worden wedstrijden gespeeld met robots, gebouwd van de bekende legosteentjes met daarin programmeerbare chips. Vijf wedstrijdteams strijden tijdens de regiofinale om het kampioenschap. Ze voeren missies uit op speciale wedstrijdtafels en geven presentaties met de robotvoertuigen aan een vakjury.

De Teams
De teamnamen van de deelnemende scholen zijn:


1. Octo Thor : OBS De Octopus en Thorbecke Scholengemeenschap
2. Car Diez : Carillon en Diezercollege


3. C(h)amps : Campherbeek en De Ambelt


4. Twijander : De Twijn en het Meander


5. Phoenix / TAK : Phoenix en Thomas a Kempis College

Beveiliging

De beveiliging van het evenement ligt in handen van de studenten van het Lyceum Uniformberoepen. Weer een prima gelegenheid om praktijkervaring op te doen.

Live!

De regiofinale is live te volgen via www.deltion.nl/live
---