Gemeente Waddinxveen


Colleges BenW Gouda en Waddinxveen zetten volgende stap richting samenwerking

Op 24 november 2009 sloten de besturen van de gemeenten Waddinxveen en Gouda twee convenanten die vorm geven aan hun samenwerking. Ook stelden zij de uitwerking van het plan van aanpak 2009-2011 vast. Beide gemeenten zien de meerwaarde van een intensieve samenwerking en veronderstellen dat een fusie daaraan nog meer waarde aan kan toevoegen. Hiermee ontstaat een gemeente die strategisch, tactisch en operationeel en duurzaam de toekomst aan kan.

Er is wel nader onderzoek nodig om te kijken of deze meerwaarde in de toekomst echt ontstaat. Tot 1 mei 2011 is hier de tijd voor. Dan moet duidelijk zijn in hoeverre de bestuurlijke samenwerking leidt tot een fusie of dat het blijft bij een intensieve samenwerking. In de uitwerking van het plan van aanpak staat hoe het onderzoek wordt ingevuld en uitgevoerd. Er staat ook in hoe inwoners en andere belanghebbenden bij het proces worden betrokken.

In het bestuurlijke convenant wordt geregeld hoe invulling moet worden gegeven aan de onderzoeken en hoe de strategische samenwerking de komende periode wordt verbreed.

Het convenant ambtelijke samenwerking dat al eerder was vastgesteld biedt een kader voor de reeds gemaakte en toekomstige uitvoeringsovereenkomsten. Er wordt al veel samengewerkt zoals op het gebied van inkoop, aanbesteding en ICT.