Gemeente Soest

.

Hoge opkomst prikdagen Mexicaanse griep in Soest

27 november 2009

Op de eerste prikdag voor de Mexicaanse griep is 81% van de inwoners met een oproepkaart hun vaccinatie komen halen. Bijna 9.000 kinderen en ouders uit de gemeenten Baarn, Bunschoten, De Bilt, Eemnes en Soest zijn uitgenodigd om in Soest op woensdag 25 of donderdag 26 november een inenting tegen de Mexicaanse griep (Nieuwe Influenza A H1N1) te krijgen.

Burgemeester Noordergraaf is zeer verheugd met de hoge opkomst, bleek tijdens zijn bezoek aan de vaccinatielocatie in zijn gemeente. "Ik vind het goed te zien dat ouders en hun kinderen in een gemoedelijke sfeer hier hun inenting krijgen. Het gemeentelijke draaiboek is in korte tijd zorgvuldig samengesteld. Vanwege de goede samenwerking met de GGD kun je zien dat de organisatie nu naar volle tevredenheid verloopt", aldus de burgemeester van Soest. Burgemeester Noordergraaf bezoekt massavaccinatie

Ook burgemeester Gerritsen van de gemeente De Bilt was tijdens zijn bezoek onder de indruk van de gestroomlijnde massavaccinatie. In samenwerking met de gemeente Soest heeft de GGD Midden Nederland in een tijdsbestek van twee weken een vaccinatiepunt in het Spleasure Centrum georganiseerd.

Het enige kritieke punt is de verkeerstoestroom tijdens de spits geweest. Wijkchef van politie Henk-Jan Traas: "We hebben vooraf een plan opgesteld van de verwachte verkeersdruk, met een grote inzet van verkeerregelaars en flexibel in te zetten politiemensen.

De combinatie van de ochtendspits met het verkeer naar de massavaccinatie heeft in de ochtenduren voor wat vertraging gezorgd. Er zijn echter geen lange files ontstaan. Het opgestelde verkeerscirculatie-plan heeft goed gewerkt.

In Midden-Nederland is de opkomst voor de eerste vaccinatie hoger dan het landelijke gemiddelde.