Gemeente Breda

Nota van Commentaar De Dreef

Op het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van De Dreef zijn tijdens de consultatie 21 reacties binnengekomen. Een aantal bewoners wil op onderdelen een aanpassing zien, maar zij stemmen in met het voorlopig ontwerp waarin wordt uitgegaan van tweezijdig langsparkeren.

In een negental reacties spreekt men zich uit tegen het ontwerp. Aan de hand van de reacties wordt het voorlopig ontwerp op onderdelen aangepast
waarmee in belangrijke mate tegemoet wordt gekomen aan de wensen van bewoners en ondernemers die een voorkeur hebben voor de variant met het langsparkeren.
Het ontwerp blijft tevens voldoen aan het gestelde Programma van Eisen.

Naast de inspraakreacties heeft het college ook kennis kunnen nemen van de reactie van de dorpsraad die zich positief uitspreekt voor de keuze van langsparkeren. De Dorpsraad is van mening dat de gemeente een zorgvuldige afweging heeft gemaakt om een duurzame, veilige en mooie straat te creëren waarbij gekeken is naar het belang van zowel de automobilist als voetganger en fietser in de straat.

De nota van commentaar wordt in de raadscommissie Bouwen en Wonen van 3 december besproken. Na bespreking in de commissie kan het definitief ontwerp worden afgerond en daarna ter vaststelling aan het college worden aangeboden. Vervolgens zal met voorbereiding voor de realisatie worden begonnen. De klankbordgroep wordt hier bij betrokken. Medio 2010 kan met de werkzaamheden worden begonnen.

Breda, 27 november 2009

Te downloaden:

* nota van commentaar dreef.pdf