Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-11-2009

Politie arresteert Bredanaar wegens huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 16.40 uur een 40-jarige man uit Breda aangehouden wegens huiselijk geweld. Zijn vrouw belde met het alarmnummer 112, nadat ze door haar man was mishandeld in hun woning in de Hoge Vucht. Volgens het slachtoffer gebeurt dat zeer structureel in de afgelopen tijd. De Bredanaar is op het bureau in verzekering gesteld. De man heeft ook een huisverbod voor tien dagen opgelegd gekregen; hij mag in die periode niet in de woning van het echtpaar zijn.

Bredanaar rijdt dronken tegen andere auto

BREDA: Een 39-jarige automobilist uit Breda is donderdagmiddag rond 17.00 uur betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde toen hij op de Arenberglaan op de verkeerde weghelft en tegen een tegemoetkomende auto botste. Agenten die op de melding van het ongeval reageerden, lieten de Bredanaar blazen. Dat had een waarde van 555 ug/l tot gevolg, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan.

Politie controleert fietsers op verlichting op de Haagdijk

BREDA: De politie heeft donderdagavond op de Haagdijk passerende fietsers gecontroleerd op hun verlichting. Zeker in deze donkere periode van het jaar, gecombineerd met regenachtig weer, is het van groot belang dat fietsers goed zichtbaar zijn voor andere
weggebruikers. Vier agenten waren actief bij de controle die van 18.30 tot 19.45 uur duurde. In veel gevallen bleek de verlichting in orde, maar in 25 gevallen bleek dat niet zo te zijn en werd er een bekeuring uitgeschreven.

Hardleerse Bredase winkeldief van de straat gehaald

BREDA: Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond rond 20.45 uur gearresteerd wegens winkeldiefstal. Agenten in burger van een speciaal team dat toezicht houdt op
criminaliteit in het stadscentrum, waren in de buurt van winkelcentrum De Barones. Ze zagen de verdachte een winkel uitlopen, terwijl het alarm afging. De man, die dit jaar al negen keer is aangehouden wegens winkeldiefstal, bleek diverse truien met een totale waarde van ruim 400 euro gestolen te hebben. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie houdt twee inbrekers aan bij leegstaand klooster in Bavel

BAVEL: De politie heeft donderdagavond rond 22.00 uur een 32-jarige man uit Eindhoven en een 27-jarige vrouw uit Breda aangehouden wegens inbraak. De beheerder van een klooster aan de Seminarieweg trof de twee aan in een kamer in het gebouw en belde de politie. Het tweetal bleek deze week al eerder aan de deur gestaan te hebben met de vraag of ze in het klooster konden verblijven. Dat werd geweigerd door de beheerder, waarna de man en de vrouw afdropen. De verdachten zijn op het bureau ingesloten voor verder onderzoek. Bekeken wordt of ze mogelijk iets gestolen hebben uit het pand.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 27-11-2009 13:30 | © Regio Midden en West Brabant |