Gemeente Wassenaar

Haaglanden maakt werk van Groen

Het algemeen bestuur van het Stadsgewest Haaglanden heeft woensdag 25 november ingestemd met het Groenbeleidsplan Haaglanden.

In dit plan ligt de nadruk op het beschermen van de groengebieden en deze toegankelijker maken voor inwoners. Daarnaast heeft het algemeen bestuur ingestemd met de invoering van een Groenfonds. Een fonds, gefinancierd door de negen Haaglanden gemeenten, waarmee Groenprojecten uit het Groenbeleidsplan kunnen worden uitgevoerd.

Samen
Marcel Houtzager, regiobestuurder Groen, Recreatie en Toerisme: "Behoud van groengebieden vind ik erg belangrijk, en is essentieel voor een goed leefklimaat in de regio. Daarom ben ik blij dat alle gemeenten zich committeren aan het Groenbeleidsplan en de uitvoering ervan." Houtzager heeft in een ronde langs de gemeenteraden het Groenbeleidsplan en het Groenfonds gepresenteerd. De uitvoering van de projecten wordt gefinancierd uit dit Groenfonds. Alle Haaglanden gemeenten dragen hieraan bij, te beginnen in 2011 met EUR 1,-- per inwoner per gemeente.

Groen
Het Groenbeleidsplan is een uitwerking van het Regionaal Structuur Plan Haaglanden 2020, dat het algemeen bestuur in 2008 heeft goedgekeurd. Hierin wordt benadrukt welke verschillende functies de groengebieden voor de bewoners en voor de natuur vervullen. Groene gebieden zijn een belangrijke succesfactor voor een goed vestigingsklimaat voor bedrijven en inwoners. Gebieden van regionale betekenis komen aan de orde, waaronder de grote landschapsparken `Duin,Horst & Weide' (het gebied tussen Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Zoeterwoude-dorp, Leiden en Katwijk), `Hof van Delfland' (Midden-Delfland, de Ackerdijksche Plassen en de Oude Leede (Pijnacker-Nootdorp) ) en de duinen. Ook gaat het plan in op de stadsrandparken en de onderlinge verbindingen, de `groen-blauwe aders'.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl