Politie Utrecht

Persberichten Stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 27-11-2009

Oproep getuigen: Mishandeling bij verkeersconflict

UTRECHT Op donderdag 26 november is rond 21.15 uur een 20-jarige vrouw uit Utrecht mishandeld na een verkeersconflict. Het slachtoffer zat bij een vriendin achterop een scooter en samen reden zij over de Van Heuven Goedharttlaan. Er onstond vlakbij de Trumanstraat een dicussie op straat met een onbekende automobilist over het verlenen van voorrang. Vervolgens sloeg de man de vrouw op het hoofd en in het gelaat. Zij liep hierdoor letsel op aan haar gezicht en viel op de grond. Daarna reed de man weg.

Signalement verdachte: Man tussen de 20 en 25 jaar, rond de 1.80 1.85 meter lang, licht getinte huidskleur, normaal postuur, zwart/krullend kort haar, smal gezicht. Hij sprak Nederlands met een accent. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en vermoedelijk wit T-shirt. Hij reed in een zilverkleurige personenauto.

De vrouw heeft daarna aangifte gedaan bij de politie. Zij verklaarde dat er diverse omstanders waren, waarvan er diversen hulp hadden aanboden. De politie is op zoek naar deze getuigen voor aanvullende informatie. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht via 0900-8844.

Rijden in een gestolen auto zonder rijbewijs

UTRECHT De politie heeft op 26 november rond 22.45 uur na een achtervolging een 16-jarige jongen uit Vleuten en een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. Surveillerende agenten zagen een auto zonder verlichting rijden op de Einsteindreef. Na controle van het kenteken bleek deze dezelfde dag gestolen te zijn op de Amerikalaan.

Daarop gaven de agenten een stopteken en ging de 16-jarige bestuurder er snel met de auto vandoor. De achtervolging werd ingezet via de Oranjerivierdreef. Uiteindelijk reden de verdachten zich klem op de Costa Ricadreef op een doodlopende weg. Daar zetten het duo het op een lopen, maar al snel werden beiden in de kraag gevat en aangehouden.

Op het bureau bleek de bestuurder 16 jaar en dus geen rijbewijs te hebben. Behalve dat het duo verdacht wordt van heling van de auto kreeg de 16-jarige in ieder geval bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verlichting en geen richting aangeven. Het onderzoek wordt voorgezet. De verdachten zijn ingesloten.

Niet voldoen aan bevel en belediging

UTRECHT De politie heeft op 26 november rond 19.00 uur een 20-jarige Utrechter aangehouden nadat hij diverse malen was gesommeerd om te vertrekken. De man hing rond met enkele vrienden op het Stationplateau nabij de ingang van Hoog Catharijne. Omdat hij niet voldeed aan de vorderingen en de aanwezige agenten begon te bedreigen en uit te schelden werd hij aangehouden. De halsstarrige verdachte werd geboeid overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Vreemdeling

UTRECHT De politie heeft op 26 november rond 01.45 uur een man aangehouden (personalia onbekend) die in de omgeving van de Abel Tasmanstraat opvallend veel interesse had voor geparkeerde autos. Bij het zien van de politie rende hij weg. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij had geen papieren om zijn identiteit vast te stellen en sprak geen Nederlands. Hij wordt overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie voor nader onderzoek.

Megafoon overlast

UTRECHT Op 27 november werd omstreeks 02.45 uur een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden die in aanwezigheid van een groepje jongemannen de nachtrust verstoorde. Hij liep via de Nobelstraat richting het Neude door een megafoon te roepen dat alles ontruimd moest worden op last van de politie.

Toezichthoudende agenten spraken de man aan die zich niet kon legitimeren. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen een andere 19-jarige plaatsgenoot werd eveneens proces-verbaal opgemaakt voor verstoring. De megafoon is in beslag genomen.