Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 27-11-2009

Bewoner (45 jaar) komt om bij brand in appartementcomplex

BEILEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een brand gewoed in een appartementencomplex aan de Schoolstraat in Beilen. Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding van een woningbrand op de tweede etage van het complex. Ter plaatse bleken de eerste en de tweede etage volledig in brand te staan. Bij de brand is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het betreft een 45-jarige mannelijke bewoner van het appartementencomplex. De overige acht bewoners, zijn niet gewond geraakt en zijn opgevangen in het naast gelegen zalencentrum. Voor hen is onderdak geregeld voor de komende dagen. Omstreeks 03.30 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. (2009057330)

Drugs in woning aangetroffen

BEILEN Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie dondermorgen een onderzoek ingesteld in twee woningen in Beilen. Bij de doorzoeking van deze woningen nam de politie onder andere een hoeveelheid cocaïne in beslag. De beide bewoners van 21 en 22 jaar zijn aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. (2009049722)

Maliekeh Talae Asl (17) vermist

MEPPEL Sinds 11 november 2009 wordt de 17-jarige Maliekeh Talae Asl uit Meppel vermist. Op die dag verliet zij de ouderlijke woning. Ze heeft al haar persoonlijke spullen, zoals kleding en make-up, meegenomen. Ze is vertrokken op de fiets van haar moeder, een Gazelle damesfiets met grijze fietstassen. Sinds 11 november is Maliekeh spoorloos. Ook de fiets is tot nu toe nergens teruggevonden. Haar GSM staat uit en haar hyvespagina wordt niet door haar gebruikt. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over Maliekeh. Weet u iets over haar verblijfplaats van dit moment of kent u personen die nu in haar omgeving verkeren neem dan contact op met de politie. Informatie kunt u doorgeven aan de politie in Meppel, telefoon 0900 8844. Dit bericht vindt u ook terug onder deopsporingsberichtgeving van Politie Drenthe.

Politie neemt tien ton zwaar vuurwerk in beslag

ASSEN Woensdagnacht heeft een onderzoeksteam van de drie noordelijke korpsen (Drenthe, Fryslân en Groningen), samen met de Bovenregionale Recherche Noord Oost Nederland en de Polizei Niedersachsen in de Duitse grensplaatsen Twist en Wielen in totaal tienduizend kilo zwaar explosief vuurwerk in beslag genomen. Bij deze actie is een man uit Almere aangehouden. Er worden nog meer aanhoudingen verwacht. Het interregionale team, dat zich de laatste maanden bezig houdt met onderzoeken, gericht op het op de markt brengen van zwaar explosief illegaal vuurwerk, nam op 3 november samen met de politie Noord Oost Gelderland al 15000 kilo illegaal zwaar vuurwerk in beslag. Daarbij zijn ook sigaretten ter waarde van 25.000 Euro aangetroffen en in beslag genomen. De straatwaarde van de 25 ton in beslag genomen vuurwerk wordt geraamd op ongeveer 300.000 Euro.

Illegaal collecteren

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 55-jarige man uit Groningen aangehouden op de Dr. Nassaulaan voor oplichting. De politie had een melding gekregen dat de man langs de deuren ging met een collectebus. Op de Dr. Nassaulaan werd de man aangetroffen met een collectebus. Agenten namen de bus in beslag en de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De collectebus en een onbekende hoeveelheid kleingeld werden in beslag genomen. (2009057468)

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagmiddag een 13-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had speelgoed uit een speelgoedwinkel aan de Hoofdstraat weggenomen en hij werd betrapt. De jongen werd door agenten aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt en hij zal worden doorverwezen naar Halt. (200057442)

MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag een 68-jarige man uit Meppel aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een pak koffie weggenomen uit een supermarkt aan de Kruisstraat. Op het politiebureau kreeg de man een bekeuring van 160 euro opgelegd. Hij mocht vervolgens het politiebureau verlaten. (2009057394)

EMMEN De politie heeft donderdagavond vier personen uit Emmen aangehouden op het Peyserhof. Zij worden verdacht van winkeldiefstal. Personeel van een supermarkt had het viertal (twee mannen: 24 en 22 jaar, twee vrouwen: 33 en 17 jaar)aangesproken. Personeel had gezien dat men sigaretten had weggenomen. Het viertal werd door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal verbaal werd opgemaakt. Drie personen (24, 22 en 33 jaar) kregen ook een dagvaarding opgelegd. (2009057483)

Rijden onder invloed

COEVORDEN De politie heeft donderdagavond een 43-jarige automobilist uit Coevorden aangehouden op de Jeroen Boschstraat voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd door agenten ter controle aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij scoorde via de ademanalyse 425 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009057517)

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 43-jarige automobilist uit Emmen aangehouden op de Abel Tasmanstraat voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd door agenten ter controle aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij scoorde via de ademanalyse 260 ug/l. De man kreeg een rijverbod van een uur opgelegd. (2009057543)

Verkeersongeval met schade

KOPEKANGE Donderdagochtend is op de Noorderkanaalweg een 61-jarige automobilist uit Koekange met zijn auto in een sloot terecht gekomen. De man raakte niet gewond. De automobilist reed over de Noorderkanaalweg en moest uitwijken voor tegemoetkomende autos. Hij raakte in de berm en raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in de sloot. (2009057479)

Resultaten verkeerscontrole

De politie heeft donderdag door de hele provincie op diverse plaatsen een verkeerscontrole gehouden. Verder vond er een controle vond plaats op de grote wegen in Drenthe zoals de A28, de N33 en N34. Bij de controle zijn motoren, opvallende en onopvallende surveillanceautos ingezet. De VROS-auto was van de partij, en er zijn drie radarposten opgesteld. Bij de controle is samengewerkt met medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. Er zijn twintig boetes uitgedeeld voor zaken als bumperkleven, rood licht en niet handsfree bellen. De radarpost op de A28 telde 2876 passerende voertuigen. Daarvan reden er 329 te snel. De hoogste snelheid was 166 km/u. Op de N34 kwamen 4412 voertuigen langs met 92 boetes als resultaat. De snelste reed 130 km/u. Op de N33 tenslotte zijn 2383 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hier reden 61 bestuurders te snel; de snelste van de dag reed hier 142 km/u. (2009057380)

Verdachte aangehouden na greep in kassa

ASSEN Donderdagavond heeft de politie een 42-jarige man uit Assen aangehouden. Hij zou een greep in de kassa gedaan hebben in een café aan de Markt. Na de melding ging de politie naar het café en trof de verdachte daar aan . Hij ontkende iets gedaan te hebben. Hij is aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. In zijn zak vond de politie het geld dat uit de kassa zou zijn gestolen. Het geld is in beslag genomen en de politie zoekt de zaak verder uit. (2009057510)

Medicijnen verloren

EELDE Donderdag kreeg de politie een melding van verloren medicijnen, die gevaarlijk kunnen zijn bij verkeerd gebruik, met name door kinderen. Het gaat om 115 methadontabletten, groene van 20 mg, gele van 10 mg en witte van 5 mg. Verder zijn er 12 tabletten Zeroquel van 200 mg verloren. (2009057411)

Auto in brand onder carport

EMMEN Donderdagnacht is brand ontstaan in een auto, geparkeerd onder de carport van een woning aan de Avekingecamp. Door de brand liep de woning gevaar. De bewoners konden op tijd de woning uit. De brandweer bluste de brand. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak.(2009057529)

Politie houdt agressieve afperser aan

ASSEN Vorige week heeft de politie een 19-jarige Assenaar aangehouden wegens afpersing. Hij wordt ervan verdacht dat hij twee jongens uit Assen van 16 en 17 jaar met geweld heeft gedwongen om hem geld te geven. Dat gebeurde op 10 september. Na een onderzoek leidde het spoor naar deze verdachte en werd hij uiteindelijk op 18 november aangehouden. Op donderdag 10 september werden de twee jongens van 17 en 16 jaar afgeperst door de 19-jarige verdachte. Het incident vond plaats op het Koopmansplein. De twee jongens stootten, tijdens het pakken van hun bromfiets, per ongeluk een andere snorfiets om. Hierop kwamen twee mannen aanlopen, de 19-jarige verdachte en een vriend. De verdachte gaf aan de eigenaar van de omgevallen snorfiets te zijn en eiste, met veel agressiviteit en met bedreiging, een schadevergoeding van 50,- voor de schade aan zijn snorfiets. De twee jongens stonden verstijfd en gaven hem snel het bedrag. Daarna vertrokken de jongens. Enkele minuten later kwam er een meisje aanlopen. Ze zag haar snorfiets omliggen en vroeg wat er mee gebeurd was. Zij bleek de echte eigenaar te zijn. De twee jongens en een winkelmedewerkster, die alles had zien gebeuren, konden een duidelijk signalement geven van de twee mannen. Vervolgens kon na een onderzoek uiteindelijk de 19-jarige verdachte aangehouden worden. Hij heeft bekend zich voor gedaan te hebben als de eigenaar van de snorfiets en dat hij de 50,- ontvangen heeft. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen en moet begin 2010 voor komen.

(2009039497)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.