Politie Groningen

Vrijdag 27 november 2009

Provincie Groningen, 27-11-2009

Groningen: taxichauffeur van geld beroofd

Een 51-jarige taxichauffeur uit Groningen is donderdagnacht beroofd van zijn portemonnee. De man bracht twee klanten naar de Elzenlaan in de stad. Daar aangekomen werd de man door een van de klanten bij de keel gegrepen. Het duo ging er met de portemonnee (met inhoud) en de sleutels van de chauffeur vandoor. De politie beschikt over een signalement van beide mannen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: winkeldieven aangehouden

Twee Spaanse studenten van 21-jaar zijn donderdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had bij een winkel aan de Boumaboulevard twee grote tassen met boodschappen (t.w.v. 85 euro) gestolen. Ze hadden enkele artikelen wel afgerekend. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Het openbaar ministerie gaf de verdachten ieder een boete van 180 euro. De boete werd door de Spanjaarden op het politiebureau gelijk voldaan.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging

Een 19-jarige man uit Groningen is donderdagnacht door de politie aangehouden voor bedreiging. De man stond bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt. Volgens de portiers veroorzaakte de man overlast. Ook tegen de agenten gedroeg de 19-jarige zich vervelend. Toen hij van de dienders weg moest gaan, bedreigde hij de agenten met de dood. Hierop werd de verdachte ingerekend. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: voetgangster gewond bij ongeval

Bij een ongeval op het Schuitendiep in Groningen (bij de Poelebrug) is donderdagnacht een 23-jarige vrouw uit Drachten gewond geraakt. De vrouw werd bij het oversteken op het zebrapad geschept door een 24-jarige automobilist uit Groningen. Zij is met onder meer letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder werd door de agenten aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. De politie heeft de zaak in onderzoek. De politie heeft al meerdere getuigen van het ongeval gehoord.

Groningen: motorrijder aangehouden

Een 37-jarige man uit Groningen is donderdagmiddag door de politie aangehouden op de Boumaboulevard in de stad. De agenten zagen de motorrijder op de Weg der Verenigde Naties vlak achter zijn voorligger rijden. Hiervoor kreeg de man een boete, omdat hij niet voldoende afstand heeft aangehouden. Hij was het niet met de bekeuring eens. De 37-jarige ging prompt heel dicht en dreigend voor de agent staan. De diender vroeg aan de Stadjer meer afstand te houden. Dat deed de motorrijder niet, waarop de politieman de motorrijder achteruit duwde. Hierop wilde de man zijn motorpapieren van de agent afpakken. Daarnaast beledigde hij de agenten. De man werd vervolgens ingerekend. Tegen de Groninger is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft na een anonieme tip een hennepkwekerij in een woning aan de Scheltemaheerd in Groningen opgerold. Bij het huis roken de agenten een sterke hennepgeur. Eenmaal in de woning troffen de dienders in twee ruimten op zolder werkende plantages met in totaal 814 hennepplanten aan. De kwekerij met toebehoren werd met behulp van de milieudienst van de gemeente Groningen opgeruimd. De stroom was illegaal verkregen. De bewoner en/of huurder van het pand wordt gehoord.

Winschoten: hardleerse alcomobilist aangehouden

De politie heeft donderdagavond op de Boschsingel in Winschoten een 31-jarige man uit Appingedam aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd rijdend in zijn auto aangetroffen. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De Damster was donderdagmiddag ook al in Scheemda betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd daarbij ingenomen. De politie maakt daarom proces-verbaal op voor het rijden onder invloed (2x), rijden tijdens rijverbod en rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Toornwerd: Grijpskerker gewond bij eenzijdig ongeval

Een 29-jarige man uit Grijpskerk is donderdagochtend op de Onderdendamsterweg bij Toornwerd gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Grijpskerker raakte door nog onbekende reden de controle kwijt over het stuur. Hij botste tegen enkele bomen, waarna hij aan de rechterkant van de rijbaan tot stilstand kwam. De bestuurder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Slochteren: autos over sloot gelanceerd

Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 bij Slochteren is donderdagavond een 35-jarige man uit Winschoten gewond geraakt. Een 43-jarige man uit Wildervank werd door de Winschoter van achteren aangereden. Beide automobilisten raakten door de klap van de aanrijding de controle kwijt over het stuur. Zij schoten vervolgens met hun autos over de sloot. Hierbij werd een boom omver gereden. De Winschoter werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft in het ziekenhuis een bloedproef van de verdachte afgenomen. Agenten roken vlak na de aanrijding een sterke alcoholgeur bij de Winschoter. De bloedproef moet uitwijzen of de 35-jarige daadwerkelijk onder invloed van alcohol heeft gereden. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie controleerde donderdag 26 november op diverse plaatsen op snelheid.

* Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1785, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Grijpskerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 563, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1326, aantal overtredingen: 96, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Garrelsweer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1167, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2296, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.