Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.40 uur

Utrecht, 27-11-2009

Dronken

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond 26 november een 24-jarige Amersfoorter aangehouden omdat hij rondom dronken in het gras op de Hogeweg lag.

De man sprak wartaal uit en kon niet meer rechtop staan waarna hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Tijdens het vervoer naar het politiebureau begon de Amersfoorter zich tegen de agenten te verzetten waardoor enige correctie noodzakelijk was. De man is ter ontnuchtering ingesloten en zal later worden verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden voor vandalisme

AMERSFOORT Op donderdagavond rond 21.15 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren autospiegels vernielden op de Laan der Hoven.

Ter plaatse gekomen bleek dat een getuige één van de jongens, een 15-jarige Amersfoorter, had achterhaald en aangehouden. Zijn drie kompanen, allen gekleed in donkere kleding, konden echter op de fiets ontkomen in de richting van het winkelcentrum Emiclaer. Bij onderzoek bleek dat de spiegels van een aantal geparkeerde autos waren omgeklapt maar dat er geen sprake was van beschadigingen. De jongen kreeg een proces-verbaal voor vandalisme en werd overgedragen aan zijn moeder.

Conflict leidt tot aanhouding

AMERSFOORT Bij een conflict tussen twee Amersfoorters leidde dat tot een handgemeen waarbij één van hen, een 52-jarige man, werd aangehouden.

De politie werd op vrijdag 27 november rond 00.30 uur gevraagd te komen op de Haydnstraat omdat de twee mannen een huurconflict hadden waarbij een escalatie had plaatsgevonden. De verdachte was het 31-jarige slachtoffer aangevlogen waardoor hij licht gewond raakte aan zijn rug. De verdachte is ingesloten in het APU in Houten en wordt verhoord.

Te veel alcohol

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmorgen een 29-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed op de Beethovenweg.

De agenten besloten de man te controleren en roken aan zijn adem dat hij niet alleen een frisdrankje had gedronken. Dit bleek te kloppen want hij blies 595 ug/l op de ademtestapparatuur. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en een proces-verbaal werd zijn deel.

Man met bijl aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmorgen om 02.45 uur een 32-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij op de Krommestraat met een bijl in zijn handen rondliep.

De agenten waren geïnformeerd door een getuige die de man op de Krommestraat had zien lopen. Daar werd de Amersfoorter ook aangetroffen waarbij hij nog steeds in bezit bleek te zijn van de bijl. De man werd gesommeerd de bijl te laten vallen en werd daarna aangehouden. Uit het verhoor van de man bleek dat hij zich stoorde aan de geluidsoverlast van het uitgaanspubliek en mensen daarop wilde aanspreken. Voor zijn eigen veiligheid had hij het gereedschap meegenomen. De bijl is inbeslaggenomen. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.