Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 27-11-2009

Vernieling

HARMELEN De politie is een onderzoek gestart naar de vernieling van een kas aan de Gregor Mendelweg.

Volgens de aangever zijn er diverse ruiten ingegooid tussen woensdag 11 en vrijdag 13 november. De politie is op zoek naar getuigen die op de genoemde dagen persoon of personen gezien hebben die zich verdacht ophielden bij de kas. Heeft u informatie, belt u dan met de wijkpolitie Woerden/Harmelen via 0900-8844. Wilt u liever anoniem uw informatie geven, belt u dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dief betrapt

MIJDRECHT Medewerkers van een bedrijf betrapten op donderdagavond 26 november een dief. Hij werd kort daarna door de politie aangehouden.

Rond 22.50 uur reden twee personeelsleden van een bedrijf aan de Communicatieweg het terrein van het bedrijf op. Zij zagen dat tegelijkertijd een bestelbus met aanhanger het terrein afreed. Op de aanhangwagen zagen zij twee stellingkarren staan, die van het bedrijf waren. De medewerkers reden achter de bestelbus aan en belden 112. De politiemeldkamer stuurde direct meerdere politie-eenheden die kant op.

De verdachte reed naar de Provincialeweg N201, maar kreeg kennelijk door dat hij gevolgd werd. Na wat omzwervingen koos hij uiteindelijk kennelijk eieren voor zijn geld en reed terug naar het bedrijf aan de Communicatieweg. Daar begon hij met het afladen van de stellingkarren. Agenten hielden de verdachte, een 22-jarige man uit Waverveen, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Eén van de medewerkers deed aangifte van de diefstal. De stellingkarren bleven achter bij het bedrijf.

Berover vermoedelijk gebeten

MAARSSEN Een man werd op donderdagavond 26 november beroofd van een halsketting. Vermoedelijk beet zijn hond de verdachte, maar die wist desondanks te ontkomen.

Rond 21.25 uur liep een 27-jarige man uit Maarssen met zijn hond over de Rembrandtsingel. Ter hoogte van de Meindert Hobbemastraat viel een man hem aan, sloeg hem en beroofde hem van een halsketting. De verdachte rende weg. Tijdens de gewelddadige beroving werd de verdachte vermoedelijk door de hond van het slachtoffer gebeten, maar dat kon de beroving niet voorkomen.

De verdachte rende weg in de richting van de Nasaustraat. Twee getuigen zagen de verdachte vluchtten, maar konden alleen zien dat hij een zwarte jas droeg.

Na de melding van de beroving stelden meerdere politie-eenheden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet aangetroffen. Het slachtoffer liep bij de beroving letsel in zijn gezicht op. Hij deed aangifte van diefstal met geweld.

Aan getuigen van de beroving, aan mensen die rond 21.25 uur iets verdachts op of in de omgeving van de Rembrandtsingel hebben gezien en aan mensen die weten dat een man sinds donderdagavond een bijtwond heeft (onbekend waar), wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Aanrijding fiets-bromfiets

MONTFOORT Bij een aanrijding tussen een fiets en een bromfiets raakten op donderdag 26 november beide bestuurders gewond.

Rond 18.30 uur reed een 32-jarige fietsster uit Montfoort over het fietspad van de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Montfoort en gaande in de richting van Linschoten. Over hetzelfde fietspad kwam haar een 31-jarige bromfietser uit Lopik tegemoet. Vermoedelijk doordat de fietsster niet voldoende rechts hield, botsten beiden frontaal op elkaar en kwamen ten val.

Door de aanrijding liep de vrouw onder andere pols- en beenletsel (mogelijk gebroken been) op en zij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De man raakte lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Moeder met kinderen aangereden

MAARSSEN Een moeder met haar twee kinderen werd op donderdag 26 november door een scooter aangereden. De scooterbestuurder ging ervandoor. De kinderen raakten lichtgewond.

Rond 18.20 uur reed een 30-jarige vrouw uit Maarssen met haar fiets op de Verbindingsweg over de Hoge brug. Zij had haar zoontje van 5 jaar achterop in een kinderzitje en haar 9-jarige dochtertje reed naast haar op een fiets. Plotseling werd de moeder van achteren aangereden door een scooter. Daardoor kwam zij ten val, raakte in de val de fiets van haar dochtertje, die daardoor ook onderuit ging. Ook de scooterbestuurder en zijn passagier kwamen ten val, maar zij stonden op en gingen er op de scooter vandoor.

Door de val liep het meisje letsel aan haar knie op en het jongetje klaagde over pijn in zijn hoofd. Beiden werden ter plaatse door een ambulancebroeder onderzocht en hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Wel kreeg het jongetje een wekadvies mee.

Op de grijze scooter zaten twee personen. De bestuurder droeg een camouflagebroek en had een bruine pet op. Zij zijn er in de richting van Maarssenbroek vandoor gegaan.

Aan getuigen van de aanrijding, aan mensen die menen de verdachte(n) te (her-)kennen en aan mensen die weten dat een grijze scooter sinds donderdagavond aanrijdingschade heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.