Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 27-11-2009

Politie houdt agressieve winkeldief aan in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmiddag rond 15.45 uur een 19-jarige inwoner van Echt (Limburg) aangehouden wegens
winkeldiefstal. De man werd in een supermarkt aan de Laan van Brabant betrapt op de diefstal van een blikje drank. Toen hij daarop werd aangesproken, rende hij hard weg. Een beveiliger achterhaalde de man die toen probeerde de beveiliger te bijten. Ook zou de verdachte de medewerker met de dood hebben bedreigd. De Limburger is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij bleek ook nog een gestolen broek bij zich te hebben.

Vier Bergenaren gearresteerd wegens inbraak in

BERGEN OP ZOOM: Bij een pand aan de Burgemeester van Hasseltstraat heeft de politie donderdagavond rond 19.15 uur vier mannen (29, 33, 36 en 42 jaar) uit Bergen op Zoom aangehouden. Een oplettende getuige meldde dat er ingebroken werd, waarna agenten het viertal aantrof. Ook werden er enkele breekijzers gevonden. De mannen zijn ingesloten op het bureau. Een van hen verklaarde geen onderdak te hebben en daarom ingebroken te hebben. In het pand zat enkele jaren geleden een café dat door de gemeente gesloten werd vanwege overlast. Volgens de eigenaar is een eventuele kraak volstrekt onrechtmatig.

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

ROOSENDAAL: Een 56-jarige automobilist uit Roosendaal is vrijdagmorgen zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man reed kort na 00.00 uur slingerend over de Laan van Limburg, zodat surveillerende agenten hem wilden controleren. Op de Bergrand stopte de bestuurder en blies hij 740 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. Tegen de Roosendaler wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bergenaar en vriendin aangehouden na wederzijdse mishandeling

HEERLE: De politie heeft vrijdagmorgen rond 01.00 uur een 35-jarige man uit Bergen op Zoom en een 38-jarige vrouw uit Heerle aangehouden wegens mishandeling. De man zou zijn vriendin op een camping aan de Greelweg geslagen hebben, waarna zij hem met een mes gestoken zou hebben. De Bergenaar liep daarbij een snijwond op. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau. Daar bleek de vrouw dusdanig
psychotisch te zijn dat een GGZ-psychiater besloot dat ze gedwongen opgenomen moest worden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 27-11-2009 13:15 | © Regio Midden en West Brabant |