Gemeente Almelo

Wet Inrichting Landelijk Gebied: Pachtregistratie

27 november 2009 - De Uitvoeringscommissie voor de landinrichting Enter maakt met betrekking tot de landinrichting Enter, deelgebied Enter-Ypelo bekend dat op grond van artikel 53 van de Wet Inrichting Landelijk Gebied (WILG), iedere pachter die grond pacht, recht heeft op toedeling (in pacht) volgens dezelfde regels als personen die grond in eigendom hebben.

Gedeputeerde Staten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de pachtregistratie. De bevoegdheid tot pachtregistratie is door GS gedelegeerd aan de uitvoeringscommissie Enter.

Om inzicht te krijgen in de pachtcontracten waar de Uitvoeringscommissie Enter rekening mee moet houden, is door de Uitvoeringsscommissie voor de landinrichting `Enter' in december 2007 de pachtregistratie opengesteld. Als u uw pachtcontract destijds nog niet hebt laten registreren bij de voormelde commissie, of als zich nadien wijzigingen hebben voorgedaan in de pachtverhoudingen (nieuwe, gewijzigde of ontbonden overeenkomsten), kunnen deze ter registratie te worden aangeboden aan de Uitvoeringscommissie.

Informatie over wanneer en waar u de pachtcontracten ter registratie kunt aanbieden of waar u de pachtcontracten ter registratie naar toe kunt sturen staat u in de advertentie van Landinrichting Enter.