Gemeente Soest

.

De gemeenteraad heeft vergaderd

27 november 2009

Op donderdag 19 november 2009 heeft de gemeenteraad van Soest vergaderd. Hieronder vindt u een verslag van deze bijeenkomst om u op de hoogte te houden van wat er behandeld is.

Vragen aan het College van B en W

Vragen van het CDA inzake de uitvoering van het Masterplan Soesterberg

Het CDA vraagt zich af wat het doel is van de informatieavond over het Masterplan Soesterberg die op 30 november in Kontakt der Kontinenten wordt gehouden.

Men had verwacht dat eerst de raad een plan van aanpak zou krijgen en pas daarna de inwoners geïnformeerd zouden worden.

Afgesproken is nu dat de raad voor 30 november een notitie krijgt met de te bespreken onderwerpen op de informatieavond.
---

Initiatiefvoorstel van GGS, CDA en GL inzake een evaluatie van het wijkgericht werken

GGS, GroenLinks en CDA vinden de evaluatie van wijkgericht werken die in het derde kwartaal van 2010 gepland staat te laat en stellen voor deze nog voor het einde van de raadsperiode te houden.

Soest2002 wil de evaluatie niet beperken tot de wijkbeheerteams en dorpsbeheerteam, maar wil het breder trekken naar het gehele wijkgericht werken. De burgemeester heeft voorgesteld om eind maart een evaluatie aan de raad aan te bieden en de evaluatie te houden over het gehele wijkgericht werken.

---

Bouwplan opblaashal De Toss

Het bouwplan opblaashal de Toss is in strijd met het bestemmingsplan. Alle partijen op Groen Links na, hebben ingestemd met het aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij het college van Gedeputeerde Staten.

Na het ontvangen van deze verklaring wordt er een einde gemaakt aan de gedoogsituatie en wordt de opblaashal gelegaliseerd. Wethouder Middelkoop heeft laten weten de gang van zaken nauwgezet te zullen volgen.

---

Gemeentelijk geurbeleid

De raad heeft de gebiedsvisie en de verordening geurhinder en veehouderij vastgesteld. Met de vaststelling van deze documenten wordt de afstand voor niet-intensieve agrarische bedrijven binnen de bebouwde kom aangepast van 100 naar 50 meter met een maximum van 50 dieren, voor bedrijven buiten de bebouwde kom wordt de afstand verkleind tot 25 meter met een maximum van 100 dieren.

Hierdoor wordt het mogelijk toekomstige woningbouwlocaties te bebouwen die anders niet bebouwd mogen worden vanwege de ligging in een stankcirkel van niet-intensieve agrarische bedrijven. GGS, GroenLinks en het CDA hebben tegen gestemd.