Politie Drenthe

Politie rondt onderzoek insluipingen af

Emmen, 27-11-2009

De politie heeft het onderzoek naar vijf insluipingen bij een 88-jarige vrouw in Emmen afgerond. Tijdens het onderzoek maakte de politie gebruik van videobeelden die gemaakt zijn van een verdachte in de woning van het slachtoffer. Dankzij het tonen van de beelden op de website van Politie Drenthe en de vele (o.a. Meld Misdaad Anoniem) reacties hierop, kon een 18-jarige Emmenaar aangehouden worden. De verdachte bekende vijf keer geld en sieraden te hebben weggenomen uit de woning van de vrouw.

Tijdens het onderzoek bekende de verdachte in de periode van 1 maart tot 1 oktober ook nog 14 insluipingen te hebben gepleegd bij bejaarde mensen in Emmen(12), Coevorden(1) en Gieten(1). Hierbij werd geld, sieraden en een laptop ontvreemd. Op 14 november werd een 17-jarige Emmenaar als mededader aangehouden. Hij ontkende met zijn plaatsgenoot op pad te zijn geweest en bekende een insluiping in Emmen alleen te hebben gepleegd waarbij hij geld wegnam. De 17-jarige Emmenaar werd op 16 november weer in vrijheid gesteld. De 18-jarige Emmenaar verklaarde dat het gestolen geld op ging aan verdovende middelen. Hij zit nog in voorlopige hechtenis.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.