Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 27 november

Alkmaar, 27-11-2009 o 14.45 uur

Drankrijder

Alkmaar, vrijdag 27 november 2009.

Rond 00.30 uur werd op de Nieuwlandersingel een 46-jarige automobilist uit Egmond aan den Hoef betrapt op het rijden met drank op. De man reed eerder met hoge snelheid en bovendien door rood op de kruising Bergerweg-N9. Hij moest mee naar het bureau en blies 355 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

Den Helder, vrijdag 27 november 2009.

Rond 03.00 uur werd op de Middenweg een 23-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op slingerend rijgedrag. Nadat de beginnend bestuurder aan de kant was gezet bleek hij flink gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau ruim zes maal de toegestane hoeveelheid: 570 ug/l (tot 90 toegestaan). Gezien de militaire status van de verdachte is het dossier overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Heling fiets

Hoorn, donderdag 26 november 2009.

Tijdens een fietscontrole op de Veemarkt werd een 18-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Hij verklaarde de fiets voor weinig op een rommelmarkt van een onbekende te hebben gekocht en kon daarmee niet voldoen aan de wegwijsplicht waarmee de politie de steler van de fiets zou kunnen opsporen. Tegen de jongeman is dan ook een proces-verbaal oopgemaakt wegens heling.

Boze buurman schopt raam in

Hoorn, donderdag 26 november 2009.

Rond 17.00 uur heeft de politie een 38-jarige man uit Hoorn aangehouden op het Westfriese Hof. Hij was van mening dat een 15-jarige buurjongen een lelijk gebaar naar hem had gemaakt. Hij had zich daarover zo opgewonden dat hij wraak nam door de onderste ruit van de voordeur van de woning van de buurjongen in te trappen. De buurjongen verklaarde dat het gebaar niet naar zijn boze buurman was gericht maar was bedoeld voor een kennis van de jongen.

Vrouw door truc beroofd van portemonnee met inhoud

Enkhuizen, donderdag 26 november 2009.

Een 67-jarige vrouw uit Enkhuizen deed vanavond aangifte van diefstal van haar portemonnee met als inhoud ondermeer pasjes en een bedrag van enkele tientjes.

Ze was in een winkel aan de Westerstraat gehinderd door twee mannen en twee vrouwen met een Oosteuropees uiterlijk. Toen ze dit groepje in de zaak wilde passeren stonden ze in de weg en ze maakten slechts langzaam ruimte waarbij er ook tegen de vrouw aangeduwd was. Toen ze tien minuten later in een andere winkel haar portemonnee uit haar tas wilde pakken om iets af te rekenen bleek deze te zijn gerold. Zoals bekend maken zakkenrollers vaak gebruik van een moment van afleiding om hun slag te slaan.

Fietsverlichtingscontrole

Hoorn, donderdag 26 november 2009.

In de avonduren werden fietsers op de Koerpoortsweg gecontroleerd om te bezien of ze voldoende zichtbaar waren en of hun verlichting in orde was. Hierbij kregen 21 fietsers een bekeuring omdat ze geen of onvoldoende licht voerden.

Spooknota

Den Burg, vrijdag 27 november 2009.

Vanmorgen meldde een 31-jarige onderneemster uit Den Burg zich aan het bureau met een nota op een oud adres van haar bedrijf. Na bestudering van de kleine lettertjes op de factuur bleek het te gaan om een rekening verstuurd door een Spaanse firma. Die zou het bedrijf opnemen in een telefoonregister op internet en daar zou voor deze advertentie dan een nota van 997,00 tegenover komen te staan. De vrouw is wijselijk niet op deze poging tot acquisitiefraude in gegaan. De politie wil met dit bericht andere ondernemers waarschuwen niet op dergelijke spooknotas te reageren.

Verkeerscontrole

Schagen, donderdag 26 november 2009.

In de avonduren werden er enkele verkeerscontroles gehouden op de Hofstraat, de Stationsweg en de Zuiderweg. Hierbij moesten 146 automobilisten een blaastest afleggen. Alle bestuurders gingen op dit punt vrijuit.

Wel vielen er in totaal zon 30 bonnen voor het ontbreken van (brom)fietsverlichting (26 stuks), rijden door rood licht en het niet stoppen voor de verplichte stopstreep.

Voetganger gewond

Den Helder, vrijdag 27 november 2009.

Vannacht rond 01.30 uur raakte een 20-jarige voetganger uit Haaksbergen gewond op de Prins Hendriklaan. De man stak tussen twee autos door plotseling de straat over en werd aangereden door een 30-jarige automobilist uit Den Helder. Het slachtoffer had een zeer pijnlijke enkel en is voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. De auto had lichte lakschade.

Zes gewonden naar ziekenhuizen na botsing (tevens aangepast homepagebericht)

Alkmaar, vrijdag 27 november 2009.

Vanmorgen rond 08.30 uur vond op de Schagerweg, de N245, tussen de kruising met de Laan van Tata en de Nollenweg een kop-staartaanrijding plaats waarbij vier kinderen en twee volwassenen gewond raakten.

De aanrijding ontstond toen de 35-jarige bestuurster van een personenauto uit Alkmaar te laat opmerkte dat verkeer voor haar stilstond om uit te voegen in de richting van Heerhugowaard. De vrouw kwam uit de richting van Schagen en reed in de richting van Alkmaar. Ze botste met de voorzijde van haar voertuig tegen de achterkant van een stilstaande personenauto, bestuurd door een 62-jarige man uit Alkmaar.

Naast de vrouw in de auto zat nog een andere ongeveer 35-jarige passagiere uit Hoogkarspel. Achterin de auto zaten vier kinderen uit Alkmaar en Hoogkarspel in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. De passagiere, de bestuurster en de kinderen raakten bij de aanrijding gewond maar ze waren nog wel aanspreekbaar. De kinderen moesten door de brandweer uit hun benarde positie in de flink beschadigde auto worden bevrijd. De bestuurder in de aangereden auto raakte licht gewond en ook zijn voertuig raakte flink beschadigd.

Acht ambulances

Naast de brandweer en politie, werden er acht ambulances ingezet. De slachtoffers werden naar ziekenhuizen in Hoorn en Alkmaar vervoerd voor onderzoek en behandeling. Ze hadden ondermeer nek- en rugletsel en snijwonden. De bestuurster en de passagiere voorin zijn in het ziekenhuis opgenomen alsmede een 11-jarig kind. De weg was tot 10.00 uur gestremd en het verkeer werd omgeleid via Sint Pancras.

Verkeerscontrole

Hoorn, vrijdag 27 november 2009.

De politie blijft letten op fietsverlichting. Vanmorgen tussen 07.00 en 08.00 uur kregen 25 fietsers op het Keern een bon omdat hij licht niet in orde was en ze daarmee onvoldoende zichtbaar waren voor het verkeer. Op de Liornestraat gingen nogeens vijf fietsers op de bon omdat ze door rood licht reden.

Scooterbestuurder gewond

Zwaag, vrijdag 27 november 2009.

Vanmorgen rond 08.30 uur vond er een kop-staartaanrijding plaats op de Boterbloem. Een 18 jarige scooterbestuurder uit Zwaag zag te laat dat een auto voor hem stilstond wegens verkeersdrukte. De jongen botste achterop de auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Zwaag. De bromfietsers kwam ten val door de ruit van de auto. Hij liep ondermeer knie- en elleboogletsel op alsmede enkele snijwondjes in zijn gezicht. Hij was aanspreekbaar en werd voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Fietser gewond

Den Helder, vrijdag 27 november 2009.

Rond 08.30 uur vond er een aanrijding plaats op de Sportlaan waarbij een 13-jarige jongen uit Den Helder op een fiets gewond raakte. De jongen reed vanuit een uitrit plotseling de rijbaan op en werd gegrepen door een auto bestuurd door een 24-jarige man uit Den Helder. Deze man kwam uit de richting van de Middenweg en ging richting de Brakkeveldweg en kon een botsing niet voorkomen. Het jongetje kwam ten val en liep ondermeer kneuzingen aan zijn benen en bovenlichaam op. Hij is voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Den Helder.

Meisje met brommer ten val

Bergen, vrijdag 27 november 2009.

Vanmorgen rond 08.30 uur kwam er een ongeveer 16-jarige meisje uit Bergen met haar bromfiets ten val op de Bergerweg. Ze liep diverse kneuzingen op en had pijn aan haar rechterarm en been.

Het meisje verloor de macht over het stuur van haar voertuig toen ze een fietser inhaalde en met haar wiel in de berm van de weg terecht kwam. Ze werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Na behandeling mocht ze naar huis.