Gemeente Wervershoof

Britt Botman en burgemeester Vletter onthullen blikvanger in Wervershoof

27-11-2009
Op initiatief van de 9-jarige Britt Botman uit Wervershoof is op vrijdag 27 november een blikvanger geplaatst langs het fietspad aan de Kibbel.
In bijzijn van Britts klasgenoten en leerkrachten van de Werenfridusschool hebben burgemeester Vletter en Britt de blikvanger onthuld. Vervolgens hebben Britt en haar klasgenoten afval opgeruimd langs het fietspad. Hiermee namen zij de blikvanger officieel in gebruik.

Britt Botman ergerde zich zo aan het afval langs de Kibbel dat zij burgemeester Vletter een brief schreef. De burgemeester besloot daarop een blikvanger te plaatsen, zodat fietsers daar hun afval kwijt kunnen. "Zwerfafval is een hinderlijk probleem. Dankzij Britt's initiatief kunnen fietsers hun afval nu langs de Kibbel kwijt, en wordt dit probleem eens extra onder de aandacht gebracht. Dat vind ik erg belangrijk!", aldus de burgemeester.

Hans Eijssens, communicatieadviseur van afvalenergiebedrijf HVC, kwam vertellen waarom het zo belangrijk is afval op te ruimen in plaats van het in de berm te gooien. Als dank kregen alle kinderen een miniafvalcontainer en een kop warme chocolademelk.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171