Dienstenbond CNV

Nieuws

27 november 2009

Werkgevers Groothandel in Bloemen en Planten stellen teleur met eindbod CAO!

Het eindbod van de werkgevers in de groothandel bloemen en planten voor een nieuwe cao legt CNV Dienstenbond met een negatief advies aan u voor. Niet alleen het loonbod is ondermaats, ook op het gebied van werkgelegenheid viel geen enkele concrete afspraak te maken. CNV Dienstenbond verneemt graag van u of u het met ons eens bent?

Nullijn
De werkgever komt in zijn eindbod, nadat de onderhandelingen op niets uitliepen, met een loonsverhoging van 0,25%. Dit ter compensatie van een verhoging van de pensioenpremie die momenteel niet kostendekkend is. Dat betekent feitelijk de nullijn, met als consequentie dat u er dus in koopkracht op achteruit gaat.

Werkgelegenheid
Ook op het belangrijke punt van werkgelegenheid viel geen enkele fatsoenlijke, concrete afspraak te maken. Zo wilden de werkgevers meeliften op een mobiliteitscentrum van een aanpalende sector zonder concrete afspraken te willen maken over de financiering.

Ook waren de werkgevers niet te bewegen tot een afspraak over het omzetten van werkplekken voor flexkrachten naar structurele, vaste banen. Dit terwijl het voorkomt dat flexplekken min of meer structureel bezet worden door uitzendkrachten. Het voorstel aan vakbondszijde om een afspraak te maken over het gelijk belonen van uitzendkrachten in vergelijking met werknemers die in dienst zijn van de desbetreffende onderneming is door de werkgeversdelegatie wel geaccepteerd. Daarbij maakten zij weer wel de opmerking dat zij de lonen van uitzendkrachten niet gaan controleren omdat dit een zaak van het uitzendbureau is.

Uw stem
Juist de combinatie van enerzijds een minieme loonsverhoging en anderzijds de constatering dat er geen concrete werkgelegenheidsafspraken met werkgevers zijn te maken stemt ons droevig. CNV Dienstenbond ziet dan ook geen andere mogelijkheid dan u te ontraden akkoord te gaan met het eindbod. Maar... u heeft het laatste woord! Bent u het met ons eens of heeft u begrip voor de situatie van werkgevers waarin ze dus niet verder willen gaan dan het bieden van dit, in onze ogen, magere eindbod?

Uw antwoord op de vraag of u wel/niet kunt instemmen met het eindbod moeten wij uiterlijk maandag 14 december in ons bezit hebben.

Reageren kan door het toegestuurde stemformulier per post te verzenden of reageren per e-mail (m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl). In alle gevallen wel uw naam, lidmaatschapsnummer en "cao Groothandel in Bloemen & Planten 2009" vermelden.

Laat van u horen! Het gaat over uw cao!

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 010-2651111 of ook per e-mail m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl.