Travel Unie International Nederland N.V.

KAMPEREN IS DE NIEUWE ZOMERTREND

⢠Nieuw: kamperen in Zweden en Slovenië
⢠Bijzondere accommodaties in Frankrijk
⢠Exclusief: Al Fresco mobile homes

Rijswijk, 27 november â Kamperen is hot en reisorganisatie Holland International speelt op deze zomertrend in met een nog uitgebreider productaanbod. Zo zijn Zweden en Slovenië als nieuwe kampeerbestemmingen toegevoegd, worden er bijzondere accommodaties in Frankrijk aangeboden voor een anders dan anders kampeervakantie, en krijgt kamperen een nieuwe dimensie in de luxueuze Al Fresco mobile homes. Deze nieuwe kampeerervaringen zijn terug te vinden in de uitgebreide Holland International brochure Kampeervakanties en de Frankrijk brochure.

Kamperen aan Zweedse meren
Nieuw in de Holland International kampeerbrochure is Zweden als kampeerbestemming. Het land van de meren en bossen leent zich bij uitstek voor kamperen midden in de natuur. De reisorganisatie biedt in samenwerking met Country Camp hoogwaardige tenten aan op twee campings in de streek Darlana in Midden-Zweden. De tenten zijn van het kwaliteitsmerk âde Waardâ en bestendig tegen alle soorten weersomstandigheden. Hier kamperen betekent wakker worden aan een van de vele meren die de streek rijk is. Naast de vele meren vormen bossen en typisch roodgeverfde Zweedse roodgeverfde huizen het decor van Darlana. Het hart van Darlana is het grote Siljanmeer, wat omringd wordt door oude stadjes zoals Mora, Leksand, en Rätvink. De streek herbergt ook Orsa, Europa's grootste berenpark. Maar waar Darlana nog het meest bekendst om is, zijn de rode Dalarna souvenirpaardjes, die het nationale symbool zijn van dit Scandanavische land.

Veelzijdig Slovenië
Ook nieuw is Slovenië als kampeerbestemming. Holland International biedt verspreidt over het land vier accommodaties aan. Voor reizigers die de hoofdstad Ljubljana willen bezoeken is vakantiepark Ljubljana Resort een geschikte camping. De camping ligt slechts 5 kilometer van de hoofdstad vandaan. Meer in het binnenland ligt camping Ptuj met het grootste zwembadcomplex van Slovenië, waaronder Thermische baden, zwembaden en saunaâs. Ook in het binnenland, naast de Soca rivier, ligt vakantiepark Kamp Koren. Het park in Kobarid heeft naast campingplaatsen ook splinternieuwe houten huizen van Fins hout waar gelogeerd kan worden. De Soca vallei is een ideale uitvalsbasis voor allerhande buitensporten, zoals bergwandelingen, kayaking en raften. Aan de kust, vlakbij Italië, ligt in Ankaran het Adria Resort voor een zon, zee en strandvakantie. Het vier sterren resort beschikt over een bijzonder gelegen zwembad, met uitzicht over zee. Ondanks de beknopte omvang van Slovenië, biedt het land veelzijdige landschappen: het heeft een kustlijn van 47 kilometer maar ook een afwisselend binnenland met bossen, bergen, valleien, meren en rivieren. Hierdoor kan een zonvakantie aan de kust worden gecombineerd met een sportieve vakantie in de bergen.

Bijzondere accommodaties in Frankrijk
Komende zomer biedt Holland International veel nieuwe en vooral ook bijzondere accommodaties aan in Frankrijk. De reisorganisatie werkt exclusief samen met Esprit Campagne. Dit bedrijf biedt onder andere grappige pipo-woonwagens aan, en zogenaamde âcarré dâetoilesâ. Dit is een moderne houten kubus met een doorzichtig dak, zodat je âs avonds echt onder de sterren slaapt. Het huisje telt vier slaapplaatsen en moderne faciliteiten, zoals sanitair en een kitchenette. Holland International biedt in 2010 tien Franse parken met de pipowagens en carré dâetoiles aan. Maar ook een safarivakantie in Frankrijk behoort tot de mogelijkheden. Slapen met oerwoudgeluiden op de achtergrond kan in de Cerza Safari Lodge, midden in het Pays dâAuge. Het park heeft houten Safari Lodges en een dierentuin, waar meer dan vierhonderd dieren leven. Elke lodge telt drie kamers en heeft een eigen terras op palen met uitzicht over de dieren uit de Aziatische vallei, zoals Indiase neushoorns, antilopen en langarmapen. De ongevaarlijke dieren, zoals dwergkangoeroes, lopen direct rondom de lodges. De dierentuin van Cerza neemt deel aan een beschermingsprogramma voor bedreigde dierensoorten.

Luxe mobilehomes Al Fresco
Voor de kampeerder die houdt van het buitenleven, maar toch een beetje luxe wil, is er Al Fresco. Holland International biedt komende zomer 43 Al Fresco campings met luxe mobilehomes in Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Omdat Al Fresco onderdeel is van TUI, mag Holland International dit product exclusief verkopen in Nederland. De mobilehomes hebben een complete keuken met magnetron, echte bedden in de slaapkamers en een grote houten veranda met uitgebreide tuinset. Op steeds meer campings worden nu ook mobilehomes met het label Luxe verhuurd. Dit betekent dat de buitenstoelen comfortabele kussens hebben en de hele veranda is overdekt met een zonnescherm. Tijdens de warme zomermaanden kunnen op de Al Fresco campings in Spanje, Italië en Frankrijk mobilehomes met airconditioning worden geboekt. Luxe hoeft niet altijd duur te zijn: in de Meivakantie is Al Fresco al boekbaar voor ⬠196 voor een hele week.