Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 27-11-2009

Buurtbewoners overmeesteren inbreker

DUSSEN - Door het doortastende optreden van enkele buurtbewoners heeft de politie vanmorgen in de Hartog de Vriesstraat een 23-jarige man uit Lopik aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Munsterkerk en diefstal uit twee geparkeerde personenauto's. Hij is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een 53-jarige buurtbewoner zag vanmorgen tegen 05.00 uur vanuit zijn woning dat een onbekende man zich verdacht gedroeg bij een auto stond die geparkeerd stond in de Munsterkerk. Omdat hij het niet vertrouwde, wekte hij zijn 26-jarige schoonzoon uit Bakel en ging met hem op onderzoek uit. In een achterdoorgang bij een openstaande poort troffen ze de man aan. Hij had op dat moment enkele kabels bij zich. Nadat de Dussenaar hem aansprak sloeg de verdachte hem met de kabels in het gezicht. Er ontstond een worsteling waarbij de verdachte de Dussenaar onder andere beet en weg probeerde te komen. Het lukte de 53-jarige man om samen met zijn schoonzoon en een toegesnelde buurtgenoot de verdachte onder controle te krijgen. De politie werd gealarmeerd die zich ter plaatse spoedde. Ze namen de verdachte over en brachten hem naar het bureau. In de omgeving troffen agenten de auto van de verdachte aan met daarin diverse goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De Dussenaar liep tijdens de aanhouding enkele verwondingen op. Hij heeft zich onder behandeling van een dokter gesteld. De politie heeft als blijk van waardering aan de betrokken buurtbewoners een bos bloemen overhandigd en haar dank uitgesproken over hun optreden.

Onder invloed verkerende automobilist botst tegen lantaarnpaal

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft vanmorgen op de Spoorbaanseweg een 21-jarige automobilist uit Sprang-Capelle aangehouden. De man, die betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval verkeerde onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De man reed vanmorgen als bestuurder van een auto over de
Spoorbaanseweg in Sprang-Capelle. Volgens eigen verklaring moest hij bij de rotonde uitwijken voor een andere auto. Door deze manoeuvre belandden de wielen van zijn auto in de berm. Het lukte de
automobilist niet zijn voertuig terug de weg op te krijgen. De auto botste vervolgens tegen een lantaarnpaal en sloeg over kop. Het ingestelde onderzoek ter plaatse door de politie wees uit dat hij onder invloed verkeerde. De ademtest wees uit dat hij 390 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De bestuurder verklaarde dat hij
gisteravond tijdens het stappen ongeveer 10 whisky's gedronken te hebben.

Politie houdt minderjarige aan na bedreiging

DONGEN - De politie heeft vanmorgen in een woning in Dongen een 17-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 04 november jl. een bedreiging te hebben geuit richting een Dongense huisarts. De jongen is na verhoor overgedragen aan een zorginstantie.

De huisarts nam op 04 november jl. poolshoogte in een woning in Dongen na een ontvangen zorgmelding. De melder, de moeder van de jongen, maakte zich zorgen over zijn toestand. Op het moment dat de arts de jongen in de woning aansprak, liep hij naar de keuken, pakte een mes en dreigde haar autobanden lek te steken als ze niet vertrok.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobiliste

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobiliste uit Made. Tijdens controle op de Pieter Statokstraat bleek dat de vrouw onder invloed verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat ze 685 ug/l aan alcohol in haar bloed had.

Getuige achtervolgt mannen en informeert de politie

DONGEN - De politie heeft gistermiddag, op aanwijzing van een
oplettende getuige op het Dorpsplein in Waspik drie Belgen van 20, 23 en 30 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een diefstal uit een bedrijf aan de watertorenstraat in Dongen. De mannen zijn op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De getuige meldde gistermiddag rond 16.00 uur dat de inzittenden van een auto met franse kentekenplaten enkele goederen (auto-onderdelen) vanuit een bedrijf aan de Watertorenstraat hadden weggenomen. Op het moment dat de getuige de melding deed, achtervolgde hij de auto waarin het drietal reed richting Waspik. Het lukte de politie de auto op het dorpsplein in Waspik aan de kant te zetten. De inzittenden mochten mee naar het bureau. In de auto trof de politie enkele autoradio's aan. Op het bureau bekende één van de verdachten de diefstal.

Politie ontmantelt in werking zijnde hennepkwekerij

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag in een woning aan het Paterserf een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. Agenten die een deurwaarder vergezelden roken bij de woning een sterke
henneplucht. Ze stelden een onderzoek in en troffen in een afgesloten ruimte de kwekerij aan. De plantage huisveste 60 planten. De 22-jarige bewoner is aangehouden en mag zich op het bureau verantwoorden.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-11-2009 15:14 | © Regio Midden en West Brabant |