Superoma's breien vingers blauw

27/11/2009 15:31

Nationaal Ouderenfonds

Honderden dames (en heren!) hebben de afgelopen maanden de breipennen niet losgelaten: duizenden mutsjes hebben zij gebreid voor de actie Superoma. Deze actie is een samenwerking tussen innocent en het Nationaal Ouderenfonds. In december worden alle flesjes smoothies van innocent voorzien van een gebreid mutsje. Van ieder verkocht goedgemutst flesje komt EU 0,50 ten goede aan het Nationaal Ouderenfonds.

De actie Superoma is bedoeld om de aandacht te vestigen op een groeiend probleem onder ouderen in Nederland: eenzaamheid. Ruim een miljoen ouderen in Nederland voelt zich regelmatig eenzaam. Een deel van hen heeft zelfs minder dan een keer per maand een sociaal contact. Vooral december is een moeilijke maand voor velen van hen. De mutsjes staan symbool voor hetgeen deze mensen in deze feestmaand juist zo missen: wat warmte en gezelligheid.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor eenzame ouderen in Nederland. Het Ouderenfonds biedt verschillende diensten en activiteiten aan om de zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen en hen weer te laten genieten van hun oude dag. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de ComputerPlusBus en de Ouderentelefoon (0900 - 60 80 100). Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds: "Wij ontvangen geen subsidies en we zijn daarom zeer contact met acties zoals Superoma."

Een groot deel van de opbrengst wordt besteed aan de activiteiten die het Nationaal Ouderenfonds in december organiseert. Deze feestmaand is voor veel eenzame ouderen geen feestelijke, maar juist een extra moeilijke tijd. Om Kerst ook voor hen een tijd te laten zijn waar zij naar uitkijken, nodigt het Ouderenfonds duizenden ouderen uit voor een gratis kerstmaaltijd bij restaurants van Van der Valk. Ook is er een kerstconcert waar ouderen van kunnen genieten.

De goedgemutste mutsjes zijn de hele maand december zijn de flesjes smoothies met hun warme mutsjes te koop bij De Bijenkorf, Total tankstations en Sandays Bakeries.





http://www.ouderenfonds.nl