Marcel Wanders' boek schrijft geschiedenis

27/11/2009 16:30

Marcel Wanders studio

Amsterdam Creative Capital is Marcel Wanders' persoonlijke bloemlezing uit 700 jaar creatieve geschiedenis. Dit non-profit project van Marcel Wanders brengt een ode aan de creatieven van Amsterdam en geeft creativiteit een verleden. Vandaag - 27 november 2009 - wordt het boek (feestelijk) gelanceerd in de Moooi galerie in Amsterdam. En... Het boek is nu al bijna uitverkocht.

Nog nooit eerder is de creatieve geschiedenis van Amsterdam op deze manier onderzocht, bij elkaar gebracht en bezongen. Uit meer dan 2000 onderwerpen heeft Marcel Wanders zijn persoonlijke keuze gemaakt met als resultaat een bloemlezing van 125 zeer verrassende en diverse creatieve onderwerpen. Van de VOC tot Viktor & Rolf, van de wallen tot Spinoza, tot de Nachtwacht tot Johan Cruijff. Dit inspirerende boek, uniek vormgegeven, geeft een inzicht in hoe een tolerante en open samenleving met respect voor andersdenkenden in staat is nieuwe gedachten te omarmen en daarmee haar vruchtbare economische voedingsbodem te vitaliseren.

De eerste druk is bij verschijning bijna uitverkocht, inmiddels wordt met enkele internationale uitgevers gesproken over vertalingen en herdruk. Tevens komt het boek volgend jaar tot leven in House of Amsterdam, een nieuw Amsterdams museum gebaseerd op de inhoud van Amsterdam Creative Capital.

"Amsterdam is the creative capital because Amsterdam has the creative capital."

Amsterdam Creative Capital is voor 49,50 euro verkrijgbaar in de boekhandel en via de website www.marcelwanders.com/publishing

Over Marcel Wanders:

Marcel Wanders verwierf internationale bekendheid met de Knotted Chair, die hij in 1996 voor Droog Design ontwierp. Tegenwoordig ontwerpt hij interieurproducten voor alle grote internationale labels, waaronder Cappellini, KLM, Bisazza, B? Italia, Target, Flos en Moooi, het label dat hij in 2000 oprichtte en waarvan hij tevens art director is. Marcel Wanders tekende de laatste jaren ook voor diverse interieurs, waaronder de Villa Moda winkel in Bahrain, het Mondrian South Beach Hotel in Miami en het Kameha Grand hotel in Bonn. Marcel Wanders' ontwerpen zijn wereldwijd opgenomen in vooraanstaande designcollecties en zijn in alle toonaangevende bladen te zien. In 2006 is hij uitgeroepen tot International Designer of the Year door Elle Decoration International. ZIjn eerste solotentoonstelling in de VS is vorige week geopend in het Philadelphia Museum of Art: Daydreams.





http://www.marcelwanders.com