Gemeente Tiel


Voorbereidingen voor een rustige en gezellige jaarwisseling in Tiel

Na de relatief rustig verlopen laatste jaarwisseling kiest Tiel er voor om ook de komende Oud- en Nieuwviering op een zelfde manier voor te bereiden. De nadruk ligt op het organiseren van festiviteiten, maar uiteraard speelt ook het toezicht op het voorkomen van ongeregeldheden een grote rol. Net als vorig jaar doen politie, brandweer en gemeente een beroep op de inwoners van Tiel om er samen voor te zorgen dat de jaarwisseling rustig verloopt.

In Tiel West organiseren de Molukse Stichting Buah Hati en de Marokkaanse vereniging MVT weer festiviteiten voor hun eigen achterban en in hun eigen gebouwen. Vorig jaar werden deze festiviteiten zeer goed bezocht door jong en oud. Beide organisaties houden, in samenwerking met de politie, ook dit jaar weer toezicht in de directe omgeving. MVT werkt ook nu weer samen met de Prachtouders.

Voor alle Tielse jongeren van 16 jaar en ouder is er ook dit jaar een nieuwjaarsfeest in Twentietoe, NYE@22. In tegenstelling tot vorig jaar begint het feest om 00.30 uur. De in Tiel en omstreken bekende DJ Uzi bijt de spits af gevolgd door de plaatselijke rap- en hiphopgroep Levensmoe. Om 02.00 uur is het de beurt aan de grotere namen als The Flexican en rapper Sef, beiden ook bekend van Flinke Namen, waarna Yes-R om 03.00 uur een optreden verzorgt. De slotacts Klapband en DJ Jameszoo zorgen er voor dat de feestvierders zich tot het einde toe kunnen vermaken in Twentietoe. Kaarten kosten aan de deur EUR 12,50, in de voorverkoop EUR 10,-. De kaarten zijn online via easyticket.nl te bestellen of te koop bij MovieMax Tiel.

Ook inwoners zelf kunnen bijdragen aan een rustige, gezellige en veilige jaarwisseling. Door bijvoorbeeld de opslag van brandbare materialen te melden, toezicht te houden op hun kinderen en geen vreugdevuren te maken. Net als vorig jaar zijn vreugdevuren strikt verboden.