Project Gemeente Westland

Problemen bus 86 opgelost

Problemen bus 86 opgelost

Publicatiedatum: 27-11-2009

Het capaciteitsprobleem van bus 86 (Den Haag- Schiedam/Rotterdam) behoort binnenkort tot het verleden. Regiobestuurder Peter Smit (verkeer en vervoer): "Vanaf maandag 30 november rijdt Veolia met bus 86 in de ochtend vijf extra ritten en in de avond acht extra ritten."

Bus 86 van Den Haag naar Schiedam/Rotterdam

In het door Progressief Westland aangeboden rapport `Van Connexxion naar Veolia, zelfde prijs, zelfde kwaliteit, zelfde veiligheid...?' wordt melding gemaakt van negatieve ervaringen van reizigers over bus 86. Zo melden reizigers dat er te weinig zitplaatsen zijn tijdens de spits. Reizigers moeten dus vaker staan en dat geeft een onveilig gevoel wanneer de bus met relatief hoge snelheid op de snelweg rijdt. Het Stadsgewest Haaglanden vindt de klachten terecht en verbetert daarom de dienstregeling. Met de extra ritten in de ochtend en avond is er dus meer capaciteit voorhanden. Tevens worden de extra ritten uitgevoerd met touringcarbussen, die meer zitplaatsen hebben.

Overige punten uit het rapport

Naast de meldingen over bus 86, wordt in het rapport ook melding gemaakt van de slechte bereikbaarheid van de klantenservice van Veolia, de onbekendheid van de chauffeurs met de route en punctualiteitsproblemen. Inmiddels zijn deze knelpunten ook opgelost. Met deze verbeterpunten en de al geplande extra ritten voor bus 31 en 34 (nieuwe dienstregeling 2010) vertrouwt het Stadsgewest erop dat de reizigers van en naar het Westland zullen ervaren dat de kwaliteit van het openbaar vervoer is verbeterd.

Bron: Stadsgewest Haaglanden