Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Volle zalen dijkversterking Hoorn-Edam

Publicatiedatum : 27 november 2009

Deze week vonden de eerste twee van in totaal drie informatiebijeenkomsten plaats over de dijkversterking Hoorn-Edam. Ruim 200 bewoners lieten zich informeren over de mogelijke oplossingen om de dijk te versterken. Ook gaven veel mensen een reactie op de te verwachten effecten van de dijkversterking.

De kans dat de dijkversterking ten koste gaat van bestaande bebouwing is gering. "Een belangrijk uitgangspunt is dat we de huizen langs de dijk zoveel mogelijk willen sparen. Voor sommige trajecten stellen we daarom speciale oplossingen voor zoals het plaatsen van een damwand", aldus projectleider Marja van Hezewijk. Veel vragen van bewoners gingen over de te verwachten overlast en de lange periode dat de dijk afgesloten zal zijn voor doorgaand verkeer. We maken een verslag van de avonden met daarin de vragen van de bewoners en de antwoorden die zijn gegeven. Het verslag is rond medio december via deze site te downloaden.

Derde avond

De derde avond vindt plaats op woensdag 2 december in Restaurant en Partycentrum La Mère Anne in Oudendijk. Aanmelden voor deze avond is nog beperkt mogelijk. Aanmelden kan door een mail te sturen naar dijkversterkinghoornedam@hhnk.nl.