Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veel animo voor workshop Schilderen

Op woensdag 25 november deden 40 enthousiaste bewoners, jongeren en andere betrokkenen mee aan de gratis workshop Schilderen. Samen met wethouder Houtzager is gewerkt aan een kunstzinnige uitstraling van de omheining van de bouwplaats op het Damplein.

Met de gratis workshop Schilderen van de Vof Leidschendam Centrum en stichting Tulipa zijn de eerste stappen daarvoor gezet. 40 enthousiastelingen gaven hún visie op het winkelen op het nieuwe Damplein weer op schilderdoeken. Iedere deelnemer had zo zijn eigen ideeën. De geproduceerde schilderwerken waren zeer divers van aard. Van een groep winkelende mensen en kleurrijke etalages tot meer abstracte schilderingen.

Uniek
Wethouder Houtzager was in zijn nopjes met de workshop. Het is erg gezellig. Een unieke avond. Hij sprak zijn waardering uit voor het grote aantal aanmeldingen. Het is goed te zien dat zoveel mensen zich betrokken voelen bij Leidschendam Centrum. Voor één van de deelnemers kwam de workshop als geroepen. Ik woon op het Damplein en kijk al jaren tegen de lege bouwschutting aan. Het geeft een goed gevoel hieraan mee te mogen werken.

Onthulling
De workshop werd geleid door kunstenaar Charles Hubert, aangesloten bij stichting Tulipa. Hij kreeg ondersteuning van 3 collegas die ervoor zorgden dat schildermateriaal werd aangevuld. De 40 schilderwerken worden zorgvuldig door Hubert bewerkt en klaargemaakt voor weergave op de bouwschutting. Wethouder Houtzager onthult binnenkort het eindresultaat.