Buitenlandse Zaken België


Datum: 27/11/2009

Steven Vanackere feliciteert Karel De Gucht

Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere feliciteert Karel De Gucht met de belangrijke portefeuille die hij in de wacht sleept in de Commissie: "Na de benoeming van Herman van Rompuy als Europees president is de toekenning van handel aan Karel De Gucht weer een opsteker voor het internationale imago van ons land", aldus de Minister.

Minister Vanackere kijkt uit naar een goede samenwerking met Karel De Gucht, ook tijdens het Belgisch voorzitterschap in de tweede helft van 2010: "De spoedige conclusie van de wereldhandelsronde onder de Doha Ontwikkelingsagenda als antwoord op de huidige economische crisis blijft één van de strategische prioriteiten voor de Unie tijdens het komende jaar". België zal tijdens zijn voorzitterschap heel nauw samenwerken met de Commissie om daarover binnen de Wereldhandelsorganisatie naar een brede consensus te streven.

Een goede Trans-Atlantische relatie is daarbij cruciaal en het is dan ook een heel goede zaak dat Karel De Gucht bij de Commissie ook dit aspect in zijn economische dimensie van nabij zal volgen. België heeft zich tijdens het mandaat van Karel De Gucht als minister van Buitenlandse Zaken extra ingezet voor die Trans-Atlantische relatie en Steven Vanackere zal hiervan ook een prioriteit maken. Op donderdag 3 december is de Minister overigens gastheer voor een informeel Trans-Atlantisch diner met alle collega's van buitenlandse zaken van de NAVO en de EU.