Gemeente Dantumadeel


De Kruisweg het nieuwe kloppend dorpshart van Damwâld

De bewoners van Damwâld waanden zich vrijdagmiddag 27 november voor even terug in de tijd. Rond kwart over 3 hield een paardentram met onder meer pachter Melle Prins, wethouder Siepie Hylkema en de beide voorzitters van de dorpsbelangen Ikkerwâld en Dantumawâld nog voor één keer halt bij het voormalige paardentramstation `De Kruisweg'. Vervolgens opende wethouder Siepie Hylkema samen met pachter Melle Prins het historische pand en konden de aanwezigen het restaurant en de grote zaal bezichtigen.

De gemeente Dantumadiel kocht het historische pand eerder dit jaar en vond in Prins een geschikte pachter. De beide partijen investeerden flink in het pand om de uitstraling van weleer terug te krijgen. Prins maakte van het voormalige café een restaurant en wil de grote zaal gaan gebruiken voor onder meer bruiloftsfeesten. De Kruisweg moet ook een onderkomen worden voor de vele verenigingen uit Damwâld. Na het sluiten en slopen van De Mounetille waren zij al langer op zoek naar geschikte locactie voor hun activiteiten.

Prins heeft al diverse bruiloften in zijn agenda genoteerd voor de komende periode en ook de gemeente is zo nu en dan te gast bij Prins. Zo wordt de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst voor bewoners in De Kruisweg georganiseerd. Wie houdt van een hapje en een drankje kan elke woensdag tot en met zondag terecht in het restaurant. Opening Kruisweg

(Foto: Germ Westra)