ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


ICT~Office feliciteert Neelie Kroes met haar benoeming tot Eurocommissaris

27 november 2009

ICT~Office is enthousiast over de benoeming van mevrouw Kroes als nieuwe Eurocommissaris ICT en Telecom. Het belang van informatie- en communicatietechnologie (ICT) voor de maatschappij is de afgelopen decennia explosief toegenomen. ICT speelt een sleutelrol in de samenleving en levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van veel economische en maatschappelijke vraagstukken. ICT is een Innovatie-As die door de hele samenleving heen loopt en vernieuwing aanjaagt.

De ICT-sector is één van de grote economische sectoren in Europa, met een omzet van meer dan 1 biljoen euro en goed voor meer dan twee miljoen banen. Innovatie is niet meer mogelijk zonder de inzet van ICT. Deze portefeuille gaat over onze toekomst, hoe we Europa als kenniseconomie voorop laten lopen in de wereld. Dat een vrouwelijke, Nederlandse Eurocommissaris hier vorm aan mag geven maakt me trots, aldus Sylvia Roelofs, algemeen directeur van de branchevereniging ICT~Office.

De druk op de economische groei is momenteel groot, en veel aandacht gaat uit naar het op gang brengen van duurzame ontwikkeling. ICT~Office is samen met het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en de gemeente Amsterdam gastheer van het prestigieuze World Congress on IT (WCIT 2010), dat van 25 t/m 27 mei 2010 wordt gehouden. WCIT 2010 staat op de formele agenda van het Europees voorzitterschap van Spanje en wordt ondersteund door de Europese Commissie. Belangrijk resultaat van WCIT 2010 is de wijze waarop ICT ingezet kan worden als ´digital road to recovery´. Dit mede met het oog op het Lissabon Akkoord na 2010. Het zou geweldig zijn als mevrouw Kroes hier een belangrijke bijdrage aan levert, aldus Sylvia Roelofs.