Provincie Limburg


Predikaat 'Hofleverancier' voor machinefabriek van den Munckhof

Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier te verlenen aan machinefabriek J.M. van den Munckhof te Horst aan de Maas, bij gelegenheid van de viering van het 125-jarig bestaan van deze onderneming. Gouverneur L.J.P.M. Frissen zal vanmiddag om 17.00 uur, in de Mèrthal, Gasthuisstraat in Horst aan de Maas, de oorkonde die hoort bij dit Predikaat aan de directie van het bedrijf overhandigen.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predikaat Hofleverancier vereisen onder andere dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

De oorsprong van het familiebedrijf ligt in 1884, toen Jan Mathijs (Ties) van den Munckhof aan de Afhang in Horst een smederij begon. In deze smederij werden vooral werktuigen, zoals schoppen en schoffels, gemaakt. Ties van den Munckhof speelde goed in op de wensen van zijn klanten, hoofdzakelijk boeren. In zijn werkplaats werden ideeën door hemzelf en het personeel uitgewerkt. Een basisgedachte en filosofie die het bedrijf door de jaren heen is blijven doorvoeren. Het ontwerpen, ontwikkelen en verder optimaliseren van landbouwmachines vanuit de vraag uit de markt, door direct contact met de gebruikers.

Momenteel ontwerpt en vervaardigt Machinefabriek J.M. van den Munckhof in hoofdzaak pluk-, spuit- en oogstmachines die worden afgezet in de tuinbouw (20%) en in de fruitteelt (80%). De onderneming produceert machines die vrijwel nergens anders verkocht worden en heeft daarmee een vooraanstaande positie op de markt verworven. Een afzetmarkt die zich niet beperkt tot Nederland en Europa. Van den Munckhof levert haar producten wereldwijd tot Australië, Zuid-Amerika en het Midden Oosten aan toe.

27-11-2009 10:26