Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Reactie op brief LOC c.s. inzake kwaliteitsdocument indicatiestelling

Kamerstuk, 27 november 2009

DLZ/U-2971768

27 november 2009

Geachte voorzitter,

Hierbij voldoe ik aan uw verzoek te reageren op de brief van 23 oktober 2009 van de landelijke cliëntenorganisaties inzake het kwaliteitsdocument indicatiestelling.

Ik waardeer het dat de landelijke cliëntenorganisaties in samenspraak met de vereniging voor mantelzorg en vrijwilligerszorg Mezzo een kwaliteitsdocument indicatiestelling hebben opgesteld voor het brede terrein van zorg, welzijn, participatie, mobiliteit en vrije tijd. Tevens waardeer ik het dat het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) en genoemde organisaties hierover het gesprek zijn aangegaan en het CIZ bereid is op basis van dit kwaliteitsdocument de klantervaringen met een CQ-index te gaan meten.
De uitgangspunten van het kwaliteitskader zijn een objectieve, onafhankelijke en integrale indicatiestelling. In mijn brief "Bouwen aan vertrouwen; toekomstvisie indicatiestelling AWBZ en CIZ" van 5 november 2009 heb ik u uiteengezet hoe ik deze als harde randvoorwaarden wil blijven hanteren bij het verder verbeteren en vereenvoudigen van het proces van indicatiestelling AWBZ. Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

de Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

mw. dr. J. Bussemaker