Gemeente Purmerend

Besluiten gemeenteraad 26 november 09

27 november 2009

Fietspad in park De Uitvlugt

De raad is enthousiast over het initiatief van een aantal buurtbewoners in Purmer Noord om een fietspad aan te leggen door Park de Uitvlugt. Dit fietspad is een veiliger alternatief voor de gevaarlijke route langs de Grotenhuysweg. Kinderen kunnen dan veilig via het park naar school fietsen.

Het college is gevraagd om te onderzoeken of het mogelijk en financieel haalbaar is om dit idee van de bewoners uit te voeren. Het onderwerp wordt daarna opnieuw besproken in de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer.

Belastingmaatregelen 2010

Bij de vaststelling van de diverse belastingverordeningen voor 2010 is het amendement van de VVD unaniem aangenomen. In de verordening van de precariobelasting wordt nu ook de periode voor de zomerterrassen aangepast. Op deze manier komt de verordening overeen met het Terrassenbeleid, waarin een zomerterras maximaal acht maanden mag worden opgesteld. Voor het hebben van een zomerterras op de Koemarkt bedraagt het tarief EUR 38,80 per m2.

Verkoop Koemarkt 28 niet zorgvuldig behandeld

De raad heeft met een krappe meerderheid een motie van treurnis aangenomen tegen de verantwoordelijke wethouder over de manier waarop hij de verkoop van het pand aan de Koemarkt 28 heeft behandeld. In 2008 heeft de gemeente het pand verkocht aan een horecaondernemer, waarna het pand vervolgens voor een hogere prijs is doorverkocht. Leefbaar Purmerend stelde in een interpellatiedebat aan de orde dat de gemeente een antispeculatiebeding had moeten afsluiten bij de verkoopprocedure en gelijke kansen had moeten bieden aan meerdere partijen.

Lees meer besluiten van de gemeenteraad.