Politie Hollands Midden

Schoonhoven - Politie neemt vuurwerk inbeslag

Schoonhoven, 27-11-2009 o De politie Krimpenerwaard heeft vrijdagmorgen 27 november naar aanleiding van een door vuurwerk vernielde afvalbak in Schoonhoven-Noord ter plaatse een klein onderzoek ingesteld.

Door een getuige was gezien dat de dader, een jongen van 13 á 14 jaar, na zijn daad weggelopen was in de richting van een school in de directe omgeving. Met behulp van personeel van de school kon de dader uit de klas gehaald worden waarna hij gehoord werd door de politie. De jongeman overhandigde de politie 18 stuks vuurwerk; Poolse nitraten. Tevens kon op dezelfde school de leverancier van het vuurwerk worden gehoord. Ook deze persoon had nog vuurwerk in zijn bezit wat hij afstond aan de politie (40 Poolse nitraten). Beide personen komen niet in aanmerking voor Bureau Halt omdat het illegaal vuurwerk betrof. De politie maakt proces verbaal op tegen de beide jongens.

Van Poolse Nitraten, is bekend dat bij ondeskundig gebruik de fysieke gevolgen voor personen en/of goederen zeer groot zijn.