Ministerie van Defensie

Staatssecretaris ontvangt zijn 4.000ste twitteraar

27 november 2009, 17.11 uur

Een 16-jarige twitter-fan, Esmeralda Carelse uit Heerhugowaard, is vanmorgen met haar ouders bij staatssecretaris Jack de Vries op bezoek geweest. Ze was als zijn 4.000ste twitteraar geregistreerd. Esmeralda Carelse, 4000ste twitteraar, bij staatssecretaris De Vries

De HAVO-scholiere wisselde met De Vries hun beider twitter-ervaringen uit en ze vroeg hem daarnaast honderduit over zijn werk, hobby's en gezinsleven.

Vragenvuur

Niet gehinderd door enige verlegenheid leek Esmeralda een beetje op een journaliste die de staatssecretaris aan een spervuur van vragen onderwierp. Haar `slachtoffer' schuwde echter geen enkel onderwerp en ging op alle vragen in.

Zo vroeg ze, de werkkamer van De Vries observerend, of hij thuis ook zo woonde. Waarop de bewindsman antwoordde dat zijn werkruimte wel mooi is, maar dat het thuis toch wat moderner is ingericht.

Ook wilde Esmeralda weten of De Vries een assistent heeft die 's morgens zijn kleding uitzoekt. Het antwoord daarop was dat ook een staatssecretaris zoiets, net als de meeste mannen, gewoon zelf regelt.

Tot twitter

De onbevangen Esmeralda, die graag in discussie gaat met haar docenten en lid is van het LAKS, wil later bestuurskunde gaan studeren. Ze beloofde Jack de Vries om hem op de hoogte te `twitteren' van haar studieresultaten.